Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

El Canya Jove ha sumat més de 87.000 consultes i participants en els seus 18 anys d’història

El Servei ha consolidat un seguit de campanyes insígnia i diferents projectes d’assessorament i informació


El Canya Jove ha sumat més de 87.000 consultes i participants en els seus 18 anys d’història

El Servei municipal de Joventut Canya Jove ha sumat més de 87.000 consultes i participants en les seves activitats, en els seus 18 anys de trajectòria, complerts aquest massat mes de setembre. En aquest període de prop de dues dècades, el Servei ha consolidat un seguit de campanyes insígnia, així com diferents projectes d’assessorament, informació i suport a l’ocupació i emprenedoria.

“En aquests anys, el Canya Jove ha canviat fins a tres ocasions la seva ubicació, però ha estat aquesta darrera i més recent etapa que hem consolidat l’equip, els espais i l’orientació del servei”, diu la regidora de Joventut, Míriam Casaramona. La regidora afegeix que “sempre treballem en tot allò que estigui relacionat amb els joves del nostre poble, però també col·laborem amb altres col·lectius que, de manera directa o indirecta, tinguin relació amb els joves, com ara pares i mares, agents socials, associacions...”.

El Servei municipal de Joventut va néixer el 1996, al local del carrer Sant Isidre, on es va consolidar com un referent pel jovent local. El 2001 es va traslladar a la biblioteca municipal, on va romandre fins al 2007. Tot seguit, va passar a oferir el servei des de la ronda Arraona. I actualment, disposa d’espai propi al Centre Cívic Can Feliu, on també pot fer ús de les diferents instal·lacions per realitzar-hi activitats.

El Servei de Joventut de Sant Quirze està adreçat als joves d’entre 12 i 29 anys, tal com estableix el Pla Local de Joventut. Al llarg dels anys, els temes, accions, projectes, programes o campanyes han respost a la conjuntura social i econòmica. Per això, un dels trets diferencials del servei és la seva contínua reinvenció per poder atendre inquietuds i problemes dels joves d’acord amb la realitat que els envolta.

Actualment, el Canya Jove treballa en els àmbits orientats a l’assessorament, l’atenció, la informació, l’emprenedoria, l’ocupació, la salut o la prevenció. “A Sant Quirze”, subratlla Míriam Casaramona, “les polítiques de joventut que prioritzem són les que han quedat reflectides dins de l’actual Pla Local de Joventut, en el qual vam fer una prospecció actualitzada de les demandes i necessitats que van manifestar els propis joves”.

Un dels reptes més importants del Servei de Joventut és endegar una assessoria d’ocupació juvenil i, en coordinació amb el Servei d’Ocupació, oferir accions formatives sobre la recerca de feina, donant orientació en programes específics com el programa “Joves per l’ocupació” i el “Programa de garantia juvenil”. Els Serveis d’informació juvenil tenen la tasca de tutoritzar i guiar, conjuntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, el jovent d’entre 16 i 25 anys, que portin 30 dies sense treballar o 3 mesos sense estudiar, per poder oferir una formació o unes pràctiques dins les seves necessitats, en el termini màxim de quatre mesos.

 

Vegeu aquí el vídeo d'homenatge al jovent de Sant Quirze, amb motiu del 18è aniversari del Canya Jove