Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Les màquines del Greenparc ja són al Parc de les Morisques

És un espai esportiu a l’aire lliure, amb aparells gimnàstics que generen electricitat


Les màquines del Greenparc ja són al Parc de les Morisques

Posar-se en forma i generar energia serà possible d’aquí a poc a Sant Quirze del Vallès, gràcies a la instal·lació al Parc de les Morisques d’un Greenparc, un conjunt d’aparells que que funcionaran en les properes setmanes dins d’aquest espai. El Greenparc és una iniciativa pionera a Catalunya, la qual cosa situa Sant Quirze entre les ciutats d’arreu d’Europa que instal·len aquesta mena d’espai esportiu a l’aire lliure.

La finalitat del Greenparc és promoure la salut mitjançant l'exercici físic, tot explotant també les possibilitats de relació social de la pràctica esportiva. Però la iniciativa té un valor ecològica afegit: l’aprofitament energètic. Els aparells del Greenparc generen electricitat quan s’usen. L’energia cinètica produïda per l’ús de les màquines es transforma en energia neta, que l’usuari pot aprofitar, per exemple, per carregar el mòbil mentre fa exercici. Però aquesta electra s’usarà també per il·luminar l’espai.

Entre els aparells que estaran disponibles, hi ha una premsa de cames, una bicicleta per fer aeròbic, un banc d’abdominals, una premsa lateral i d’espatlles i una base giratòria d’oblics. La Diputació de Barcelona ha subvencionat al 100% la inversió (73.535,94 euros) a través d’un pla pilot per fomentar municipis verds, sostenibles i que promoguin els valors de l’esport i la salut.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, explica que “el Greenparc és una instal·lació pionera a Catalunya i respon a la voluntat d’establir un model de municipi equilibrat”. Segons l’alcaldessa, “la sostenibilitat és una de les principals línies de creixement i desenvolupament del municipi, i el foment de l’esport, en qualsevol de les seves modalitats, un valor de qualitat de vida que cal promoure”. Montserrat Mundi afegeix que “el Greenparc és una excel·lent proposta que combina aquestes dues variables”.