Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

L'Ajuntament activa en fase d'alerta el Pla d'emergències municipal per la previsió de ventades

A partir d'aquest dijous a la tarda es poden produir ratxes que superin els 90 quilòmetres per hora


L'Ajuntament activa en fase d'alerta el Pla d'emergències municipal per la previsió de ventades

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha activat la fase d'alerta del Pla d’Emèrgencies municipal per la previsió d'un episodi de vent que podria ser greu a partir de la matinada de dijous a divendres. Per prevenir els riscos derivats d'aquesta alerta, aquest dimecres al matí s'ha constituït el centre local de coordinació d'emergències. A la seu de la Policia Local i sota la presidència de l'alcadessa, Montserrat Mundi, s'han reunit els responsables dels diferents serveis municipals implicats en la gestió d'emergències per prendre les mesures pertinents.

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, Protecció Civil de la Generalitat ha emès un comunicat en què alerta de fortes ratxes de vent que es produiran a tot el territori català durant la jornada de demà. Es preveu que aquest dijous l'afectació a la comarca del Vallès Occidental sigui moderada entre les 6:00 i les 18:00 hores. A partir de les sis de la tarda i fins al matí de divendres, la perillositat es preveu alta ja que hi poden haver ratxes de vent que superin els 25 metres per segon (90 quilòmetres per hora). El vent bufarà de component nord-oest.

A Sant Quirze del Vallès, el Centre de Coordinació Operativa Local del Pla Municipal de Protecció Civil (Cecopal) ha activat a les 14:00 hores l'alerta davant dels episodis que poden sorgir arran d'aquest temporal. Les actuacions que es realitzaran en les properes hores seran acordonar les zones més malmeses de les anteriors ventades, com el bosquet d'accés al Complex Esportiu Municipal o la zona de La Ponderosa de Les Fonts; es posaran cartells per avisar la població en les zones més delicades; i se suspendran les activitats extraescolars d’aquest dijous a la tarda.

Avancem que també quedaran tancats a partir de les 18:00 hores tots els equipaments municipals: els Centres Cívics, el Complex Esportiu Municipal, Biblioteca municipal, l'Escola Municipal de Música, Casal d'avis, i  els equipaments educatius.

Els serveis municipals ja han estat activats per fer front a les incidències que puguin anar sorgint. Recordem que per a qualsevol consulta o per informar de qualsevol fet relacionat amb el temporal que ens afecta, podeu trucar a la Policia Local, al 93 721 68 68, o al Servei d'Emergències de Catalunya, al 112.

Demanem a la població que segueixi aquests consells:

−Cal evitar deixar testos  o elements decoratius a les terrasses en llocs on puguin caure al carrer.
−Cal recollir tendals i assegurar tots els elements exteriors que puguin sortir volant com antenes o mobiliari de terrasses o jardineria.
−Baixar completament les persianes i tancar portes i finestres.
−Evitar tots aquells desplaçaments que no siguin estrictament necessaris.
−En cas que sigui imprescindible desplaçar-vos per carretera, feu-ho extremant les precaucions, sobretot a Autopistes i vies ràpides. I, especialment camions i caravanes. Informeu-vos prèviament de l'estat de la xarxa  viària trucant al 012 (telèfon d'informació al ciutadà) o a la web del Servei Català de Trànsit (cliqueu aquí).
−Anar amb precaució en totes les activitats a l'aire lliure.
−Estigueu atents a la informació meteorològica


 

Seguiu aquí la previsió meteorològica

Seguiu aquí l'actualització de la informació de Protecció Civil