Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Fundació Mutual de Conductors presenta la nova activitat educativa “Canvi de marxa”a Sant Quirze del Vallès

Dilluns 2 de febrer a les 11.30 hores, a La Patronal


Fundació Mutual de Conductors presenta la nova activitat educativa “Canvi de marxa”a Sant Quirze del Vallès

La Patronal de Sant Quirze acollirà el proper 2 de febrer, a partir de les 11.30 hores, “Canvi de marxa”, una activitat educativa, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors,  amb el suport del  Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Sant Quirze del Vallès. El seu objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.

A l’acte de dilluns vinent està previst que participin uns 200 alumnes de diversos centres educatius.  L’activitat consisteix en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica la situació. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals dels cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata de l’accident així com de víctimes i familiars.

L’objectiu és que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables.

L’activitat culmina el cicle de formació del Programa d’Educació per la Mobilitat Segura, impartit per la Policia Local de Sant Quirze del Vallès, en col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra. Aquest programa arriba anualment a més de 2.000 alumnes del sis centres d’Educació Infantil i Primària i de l’Institut d’Educació Secundària, així com a persones d’avançada edat.