Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

200 escolars participen en una activitat de conscienciació sobre la seguretat en el trànsit

Organitzada per Mutual de Conductors, el Servei Català de Trànsit i l’Ajuntament de Sant Quirze


200 escolars participen en una activitat de conscienciació sobre la seguretat en el trànsit

200 alumnes de diversos centres educatius de Sant Quirze del Vallès han assistit aquest dilluns, 2 de febrer, a “Canvi de marxa”, una activitat educativa ideada per conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit. Aquesta activitat, de format teatral, és impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors, amb el suport del Servei Català de Trànsit.

L’acte va tenir un moment molt emotiu quan es va tributar un homenatge al mosso d’esquadra del servei de trànsit que va morir en acte de servei dissabte passat al terme municipal de Sant Quirze (més informació aquí).

“Canvi de marxa” recorre els pobles de Catalunya fomentat conductes responsables i d’autoprotecció en tot el que fa referència al trànsit en el tram d’edat de l’adolescència. L’activitat combina una escenificació teatral amb vídeos informatius i testimonis reals dels serveis d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata de l’accident així com de víctimes i familiars.

L’objectiu és que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables.

L'alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, destaca que "potser molts dels nois i noies assistents pensaven que anaven a una xerrada més sobre seguretat viària, però crec que aquesta activitat els ha fet reflexionar. Les cares pensatives, serioses i fins i tot tristes, indiquen que el missatge sobre com un accident et pot canviar la vida ha arribat a fons".

L’activitat culmina el cicle de formació del Programa d’Educació per la Mobilitat Segura, impartit per la Policia Local de Sant Quirze del Vallès, en col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra. Aquest programa arriba anualment a més de 2.000 alumnes del sis centres d’Educació Infantil i Primària i de l’Institut d’Educació Secundària, així com a persones d’avançada edat.