Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze manté la normalitat després de la nevada

L'Ajuntament desactiva l'emergència del Pla Neucat en fase de pre-alerta des d'ahir a la tarda i aconsella seguir les recomanacions per fred intens


Sant Quirze manté la normalitat després de la nevada

L'Ajuntament de Sant Quirze ha desactivat aquest matí l'emergència del Plau Neucat, en fase de pre-alerta des d'ahir a la tarda. Tot i que algunes previsions apuntaven que la nevada es podria revifar ahir a diversos punts de Vallès cap al vespre, Sant Quirze no va ser dels municipis afectats.
La brigada d'obres , la Policia local i Serveis Socials van treballar ahir de manera coordinada per garantir la circulació i la mobilitat per tot el terme municipal, l'accés als edificis i per vetllar pel benestar de les persones més vulnerables. Així, es va llençar sal a les entrades dels equipaments principals i als punts que podien presentar algun perill per als vianants i es van reforçar les tasques de vigilància. També, com estableix el protocol en aquests casos, es va fer un seguiment especial de  les 200 persones que presenten condicions sociosanitàries més delicades.
La normalitat va ser la tònica destacada de la jornada d'ahir. Tots els centres educatius i equipaments van realitzar la seva activitat de manera habitual i no es van produir incidències destacables.
No obstant això, la baixada de temperatures prevista de manera important per demà divendres 6 de febrer fa aconsellable prendre les mesures de precaució relatives als riscos derivats del fred intens.
D'una banda, és important protegir-se a l'aire lliure, evitar zones ombrívoles i seguir les prediccions meteorològiques i l'estat de les carreteres abans de fer desplaçaments.
Podeu consultar els consells en cas d'onades de fred aquí:
Consells en cas d'onades de fred
El servei gestor del subministrament d'aigua potable CASSA ha reforçat també aquests dies els seus recursos per tal de fer front a les incidències que es puguin produir a la xarxa d'abastament d'aigua. Entre d'altres, CASSA recomana, en cas de temperatures baixes extremes, deixar un fil prim d'aigua en una de les aixetes de l'habitatge per evitar la congelació i el trencament de canonades. Podeu consultar la resta de consells aquí: Com prevenir la congelació de canonades.