Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

Sant Quirze ‘encaixa’ l’augment de l’atur típic del gener sense crear nous desocupats

El municipi manté estable el nombre de desocupats després de la campanya comercial de Nadal


Sant Quirze ‘encaixa’ l’augment de l’atur típic del gener sense crear nous desocupats

Sant Quirze del Vallès ha vist com l’atur d’aquest mes de gener baixava d’un 0,1%. El descens és pràcticament irrellevant, però té un gran valor perquè el gener és un mes en el qual la desocupació puja a tot arreu, per efecte de la finalització de la campanya comercial de Nadal.

Més xifres positives. L’atur a Sant Quirze continua consolidant-se per sota del miler de persones desocupades i per sota dels dos dígits de percentatge. Aquest gener hi havia 971 aturats (un menys que al desembre), i el percentatge se siua en el 9,4%. Continuen sent, un altre mes consecutiu, les millors des de finals de 2010. De fet, la caiguda internanual (de gener a gener) és claríssima: de 1.111 persones en atur a 971, 140 menys,  és a dir un descens internaual del 12,8%.


Segons l’estadística del Servei d’Ocupació, al mes de gener hi ha hagut 388 homes i 583 dones en situació d’atur. L’atur masculí, doncs,  ha estat del 7,3%, i el femení, de l’11,7%. Aquesta descompensació, que és habitual a Sant Quirze, s’ha incrementat aquest gener, ja que mentre l’atur dels homes ha baixat, el de les dones ha pujat. És un efecte també estacional, ja que la presència de dones treballant en el sector comercial és més elevada.

Per segments d'edat, els aturats menors de 25 anys són 47 (5,9%); els que tenen entre 25 i 44 anys, 378 (7,1%); i els més grans de 45 anys, 546 (12,9%).

Més enllà de l’efecte estacional de la campanya nadalenca, tots els sectors d’activitat han destruït ocupació, excepte la construcció, però en general formaça menys que el comerç i altres de col·laterals al comerç com els serveis al consumidor en general.

Les dades d'atur a Sant Quirze continuen per sota de la mitjana comarcal, catalana i espanyola, que han pujat en el darrer mes. Segons les dades oficials, al Vallès Occidental, l'atur aquest gener ha estat del 16%; a Catalunya, del 14,8%; i a l'Estat espanyol, del 19,4%.

 

Informe complet de l'Observatori Econòmic del Vallès Occidental