Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Després de la nevada, molt fred: alguns consells i recomanacions

Deixar una aixeta oberta amb un fil d'aigua evita la congelació de les canonades


Després de la nevada, molt fred: alguns consells i recomanacions

Després de les nevades d'aquest dimecres, la previsió meteorològica indica l'arribada d'una onada de fred que durarà alguns dies i que tindrà el seu punt àlgid aquest divendres, 6 de febrer. Per això és aconsellable no baixar la guàrdia i prendre les mesures habituals de precaució davant del fred intens.

Els consells més bàsics són protegir-se a l'aire lliure, evitar zones ombrívoles (on la temperatura és encara més baixa), seguir les predicions meteorològiques i informar-se de l'estat de les carreteres abans de fer desplaçaments. El fred no és una incidència que per ella mateixa impedeixi els desplaçaments, però cal estar atent a la possible formació de plaques de gel a les calçades.

Podeu consultar aquí els consells en cas d'onades de fred
Consells en cas d'onades de fred

Un problema que pot ocórrer durant les onades de fred és la congelació de l'aigua de les canonades de casa i el seu trencament. L'empresa CASSA, concessionària del servei municipal d'aigües, recorda que, en cas de temperatures baixes extremes, cal deixar oberta una de les aixetes de l'habitatge, amb un fil prim d'aigua. La circulació del líquid, encara que sigui mínima, és suficient per evitar la congelació. Podeu consultar la resta de consells aquí: Com prevenir la congelació de canonades.

CASSA ha reforçat aquests dies els seus serveis per fer front a les incidències que puguin produir-se a la xarxa d'abastiment d'aigua. També posa a disposició de la ciutadania un servei telefònic d’atenció les 24 hores: 900 878 583.