Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Fins al 13 de febrer pot visitar-se l'exposició "Controles?" al Casal d'Avis de Sant Quirze

Iniciativa per divulgar els perills de les drogues entre els adolescents, joves i mares i pares


Fins al 13 de febrer pot visitar-se l'exposició "Controles?" al Casal d'Avis de Sant Quirze

Fins al 13 de febrer pot visitar-se l'exposició "Controles?" al Casal d'Avis de Sant Quirze del Vallès. Aquesta exposició, produïda per la Diputació de Barcelona, alerta sobre els riscos de les drogues i informa sobre com prevenir-los, amb una triple orientació: els adolescents majors de 12 anys, les mares i els pares, i els altres adults vinculats al món del jovent.

L'exposició pot visitar-se lliurement, dins de l'horari del Casal, o amb hores convingudes amb grups. Hi treballen tres monitores de la Diputació de Barcelona, que expliquen al visitant els continguts.

El diputat provincial de Benestar i Salut, Josep Oliva; l'alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi; i la regidora de Joventut, Míriam Casaramona, van inaugurar l'exposició, aquest passat 5 de febrer. Josep Oliva va explicar que "la revisió constant del fenomen de les drogodependències ha fet que la Diputació contempli noves formes de donar suport municipal a les polítiques socials de prevenció, amb una nova iniciativa adpatada a les circumstàncies actuals, obrint grups d'edat i àmbits de treball, posant especial atenció en adolescents, joves i les seves famílies".

En aquest sentit, "Controles?" s'adreça a aquesta població amb la intenció de proporcionar informació sobre drogues i treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum, promoure actituds responsables entre els joves, facilitant-los l'aprenentatge d'habilitats per a la vida, i reflexionar sobre l'estil educatiu dels pares i mares per prevenir el consum de drogues dels fills.

De la seva banda, l'alcaldessa, va dir que "el títol d'aquesta exposició va d'allò que de vegades diuen alguns, és a dir 'Jo controlo', i que ja us podeu imaginar el perillós que és". Montserrat Mundi va afegir que "alguna cosa hem degut fer malament perquè hi hagi joves que vegin en l'alcohol o les drogues l'única forma de garantir-se la diversió. Penso que els joves haurien de ser els primers interessats a portar una vida saludable perquè jo, que sóc infermera de professió, sé perfectament els problemes que ens dóna la vida sense necessitat de buscar-ne".

Finalment, la regidora de Joventut va subratllar que "cal molta informació i, sobretot, eines per afrontar aquesta problemàtica si ens toca a casa". Míriam Casaramona va concloure que "aquesta exposició segurament és només una primera i petita passa, però si més no podem començar per aquí".


Més informació