Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

117 joves han usat l’aula d’estudi d’hivern aquest mes de gener

Bona acollida al servei d’un espai per preparar exàmens fora dels horaris habituals


117 joves han usat l’aula d’estudi d’hivern aquest mes de gener

Un total de 117 joves han usat el servei d’aula d’estudi d’hivern. El servei, que va oferir-se a la Biblioteca municipal del 12 al 25 de gener, ha proporcionat als usuaris un espai tranquil en horaris fora dels habituals (a les nits i en cap de setmana) per facilitar l’estudi en èpoques caracteritzades per una intensitat superior d’exàmens.

Dels 117 usuaris, un 54,7% van ser noies i el 45,3%, nois. La mitjana d’edat estava entre els 18 i els 21 anys, tot i tenir assistents des dels 16 i fins als 29. La majoria d’estudiants ho eren de la Universitat Autònoma de Barcelona i d’estudis de grau superior en general.

Vist l'èxit d’aquest servei i la demanda dels usuaris de repetir-lo durant un període més llarg i amb horaris més amplis, la regidoria de Joventut està valorant tornar a organitzar l'aula d'estudi a l'estiu, com ja va fer-se els mesos de maig i juny de l’any passat.

L’aula d’estudi va nàixer per la demanda directa del jovent del municipi. La regidora de Joventut de l’Ajuntament, Míriam Casaramona, explica que la iniciativa “va sorgir durant l'elaboració del nou Pla Local de Joventut i respon a la demanda expressa de diversos col·lectius de joves del municipi”. Casaramona afegeix que “volem oferir un espai alternatiu als ja existents que faciliti la tasca de preparar els exàmens, en determinades èpoques de l'any”.