Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

La millora del Parc de Can Feliu inclou diverses propostes formulades per la ciutadania

Màquines d’exercicis, taulers d’escacs o la pavimentació dels camins per evitar el fang, entre les idees


La millora del Parc de Can Feliu inclou diverses propostes formulades per la ciutadania

El projecte de millora del Parc de Can Feliu inclou diverses propostes formulades per la ciutadania de Sant Quirze del Vallès en un procés participatiu impulsat per l’Ajuntament. Entre aquestes idees hi ha la instal·lació de màquines d’exercicis i de jocs i la consolidació dels camins creats per l’ús al llarg del temps, amb una pavimentació que eviti la formació de fang quan plou. També ampliar l’oferta de lleure amb taulers d’escacs dissenyats per a l’exterior.

L’Ajuntament adjudicarà properament les obres de millora del parc, a partir del projecte resultat del treball de l’Estudi Martí Franch, Arquitectura del Paisatge, i de les aportacions realitzades pels ciutadans i ciutadanes de Sant Quirze. El Parc de Can Feliu està infrautilitzat i té algunes problemàtiques sorgides amb el pas del temps. Per resoldre aquestes situacions i donar nova vida al recinte, l’Ajuntament ha buscat un consens ciutadà el més ampli possible, “perquè aquest projecte només tindrà sentit si la gent es fa seu el parc”, explica l’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi.

Un dels temes que ha sorgit durant el procés participatiu és la instal·lació de taules i cadires per fer picnic. Les ordenances actuals no permeten aquesta possibilitat. Però com aquest és un debat sobre l'ús del parc més que sobre el projecte, i es pot resoldre a posteriori amb una inversió en mobiliari urbà, l'equip de govern de l’Ajuntament s'ha compromés a obrir un debat ciutadà ampli sobre quin ús podrà tenir el Parc de Can Feliu, i també el Parc de les Morisques. De fet, no són inusuals les demandes sobre festes populars amb sopar, o festes d’aniversari, als parcs municipals, i en un futur immediat caldrà abordar aquesta qüestió.

El Parc de Can Feliu ocupa una superfície de 54.000 metres quadrats i és, junt amb el Parc de les Morisques, una de les dues grans zones verdes del municipi. El projecte que s’hi realitzarà té un vessant paisatgístic i un d’activitat. El paisatgístic inclou gestionar les visuals de forma diferent, connectar el parc amb la riera de la Betzuca obrint “finestres” a la vegetació i diversificar les espècies que testimoniïn el pas de les estacions. Pel que fa a l’activitat, el projecte dinamitzarà el recinte complementant els usos existents.

Finalment, es resoldrà els problemes de convivència entre persones i gossos amb la creació d’un espai per animals separat del Parc, però proper. En concret, s’ubicarà prop del recinte firal i tindrà una normativa d’ús clara, que permetrà sancionar els infractors.