Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Sant Quirze obre aquest dissabte un gimnàs a l'aire lliure que genera energia elèctrica amb l'exercici

La instal·lació és pionera a Catalunya i l'Estat espanyol


Sant Quirze obre aquest dissabte un gimnàs a l'aire lliure que genera energia elèctrica amb l'exercici
El parc de les Morisques obrirà al públic aquest dissabte, 21 de març, el nou Green Parc, un gimnàs a l'aire lliure que permetrà als usuaris realitzar tot tipus d'exercicis cardiovasculars i de tonificació. El principal tret destacable d'aquesta instal·lació és, però, que l'energia cinètica que es produeixi quan l'emprin els usuaris es convertirà en energia elèctrica que permetrà, entre d'altres, carregar els dispositius mòbils. Fins i tot, el sistema d'alimentació permetrà que la mateixa instal·lació sigui autònoma energèticament, ja que els fanals que l'il·luminen podran carregar-se amb la força produïda pels exercicis dels usuaris.
 
L'obertura, dissabte al matí, comptarà amb tot un seguit d'activitats paral·leles que ompliran el parc de les Morisques de les 10 a les 14 hores. Així, la ciutadania podrà apropar-se al parc i descobrir aquest nou equipament esportiu d'ús públic, gratuït i lliure, alhora que podrà gaudir d'activitats esportives i lúdiques com ara un futbolí humà, un tennis taula i el tennis taula rodona. Pedals, un rocòdrom inflable o passeigs en tàndem completaran aquest dissabte les activitats per aquesta matinal esportiva del parc.
 
La Diputació de Barcelona ha subvencionat al 100% la inversió (73.535,94 euros) a través d’un pla pilot per fomentar municipis verds, sostenibles i que promoguin els valors de l’esport i la salut. Per aquest motiu, assistirà a la inauguració el president de la Diputació, Salvador Esteve.
 
L’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, explica que “el Greenparc és una instal·lació pionera a Catalunya i a l'Estat espanyol, i respon a la voluntat d’establir un model de municipi equilibrat”. Segons l’alcaldessa, “la sostenibilitat és una de les principals línies de creixement i desenvolupament del municipi, i el foment de l’esport, en qualsevol de les seves modalitats, un valor de qualitat de vida que cal promoure”. Montserrat Mundi afegeix que “el Greenparc és una excel·lent proposta que combina aquestes dues variables”.