Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Sessions de formació per a les entitats davant la nova normativa fiscal i de mecenatge

Inscripcions fins al proper 4 de març


Sessions de formació per a les entitats davant la nova normativa fiscal i de mecenatge

El Servei de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Quirze ha organitzat dues sessions de formació adreçades a les entitats, davant les novetats fiscals i de mecenatge que ha entrar en vigor aquest gener de 2015. Les sessions es faran el 9 i el 17 de març, de 19 a 21 hores al celler de Can Barra.

Les reformes han estat mal acollides pel món associatiu i pel tercer sector per les obligacions que els imposa, que complica la seva gestió. En concret, i entre altres, implica que totes les entitats, amb independència del seu volum d’ingreessos o de si realitzen o no activitat econòmica, estan obligades a presentar una declaració de l’Impost de Societats.

Des dels sectors afectats s’estan impulsant accions per suprimir aquesta obligació. De moment, però, és plenament vigent i mentre es mantingui, el Servei de Participació creu necessari oferir a les entitats la informació necessària per facilitar un funcionament administratiu que pots er molt complicat.
 
Sota el títol “La problemàtica fiscal i jurídica actual de les entitats sense afany de lucre”, les sessions informatives, de dues hores de durada, són complementàries. La primera està dedicada a les entitats sense ànim de lucre i les seves responsabilitats fiscals, sobretot en matèria de l’Impost de Societats i de l’IVA. La segona, a la problemàtica laboral del voluntariat i els efectes en les entitats de les lleis de Transparència, de Blanqueig de capitals, de Protecció de Dades i de Mecenatge.

Aquesta activitat és gratuïta i poden inscriure’s dues persones per entitat. Per formalitzar la inscripció cal posar-se en contacte amb el Servei de Participació Ciutadana al correu electrònic participacio@santquirzevalles.cat fins al dia 4 de març.