Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L'Ajuntament convoca aquest 2 de març una sessió participativa oberta sobre la remodelació de La Patronal

Es presentarà el programa d'usos que tindrà l'equipament i, a partir d'aquí, el projecte arquitectònic


L'Ajuntament convoca aquest 2 de març una sessió participativa oberta sobre la remodelació de La Patronal

L'Ajuntament de Sant Quirze convoca una sessió participativa oberta sobre la remodelació de La Patronal, que se celebrarà aquest dilluns 2 de març, a les 19 hores. La sessió tindrà lloc a la mateixa Patronal i es demana confirmar l'assistència al correu electrònic participacio@santquirzevalles.cat.

En aquesta sessió, l'Ajuntament i l'equip d'arquitectes que treballa en aquest projecte presentaran una proposta molt concreta que recull les aportacions presentades per la ciutadania i per les entitats usuàries de l'equipament, en una primera consulta ciutadana i en una sessió participativa el passat 3 de novembre de 2014.

Arran d'aquestes aportacions s'ha pogut elaborar un programa d'usos de La Patronal i, a partir d'aquí, el projecte arquitectònic. D'acord amb la demanda expressada per la ciutadania, s'ha descartat realitzar petites actuacions o resoldre les problemàtiques més peremptòries i s'ha optat per un projecte molt més ambiciós, que converteixi La Patronal en l'equipament cultural de referència de Sant Quirze.

L'edifici de La Patronal va ser construït el 1922 i es va convertir en el punt de trobada de les classes benestants i propietàries de Sant Quirze. D'aquí li ve el nom. Com passava a molts pobles de Catalunya, hi havia un altre local, on es recollia la classe treballadora: la Cooperativa Agrícola, construïda el 1917 a l'actual Plaça de la Vila i de la qual se'n conserva només la façana.

Durant les dècades de 1920, 1930 i 1940, La Patronal va acollir l'activitat social i cultural de Sant Quirze. Després de la Guerra Civil, l'edifici es va dividir en dues parts. A una hi havia un taller i a l'altra es va instal·lar el Cafè Espanyol. Amb aquest nom és encara conegut popularment el recinte. Aquests usos es van prolongar fins la dècada de 1980. El 1989, arran del primer gran projecte de rehabilitació, La Patronal va esdevenir equipament municipal. Posteriorment, el 2003 s'hi va ver una nova actuació, amb el condicionament de la sala del soterrani i la construcció d'un nou volum d'accessos adossat a la façana lateral. L'any 2009 es van rehabilitar les façanes exteriors.