Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

La ciutadania ja pot fruir del Green Parc al Parc de les Morisques

Instal·lació pionera a Catalunya i l'Estat que permert fer exercici físic mentre es genera energia elèctrica


La ciutadania ja pot fruir del Green Parc al Parc de les Morisques

La ciutadania ja pot fruir, des d’aquest dissabte 21 de febrer del Green Parc instal·lat al Parc de les Morisques. Es tracta d’una instal·lació pionera a Catalunya i a l’Estat espanyol, i de les poques que hi ha a Europa, que permet la pràctica d’exercici físic a l’aire lliure a la vegada que es genera energia elèctrica. L’han inaugurat l’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve.

L’alcaldessa ha dit que “aquest Green Parc combina dues qüestions tan importants com la vitalitat i la sostenibilitat, que no en va són dos dels tres trets, junt amb la qualitat, que caracteritzen el model de poble que volem i estem construint”
. Montserrat Mundi ha afegit que “en aquesta instal·lació podem fer salut al mateix temps que tenim cura pel medi ambient, gràcies a l’estalvi d’energia”.

De la seva banda, el president de la Diputació, Salvador Esteve, ha destacat la innovació d’aquest projecte pioner, “que és el primer que hi ha a Catalunya i a l’Estat, i el tercer que s’obre arreu d’Europa”. Esteve ha afegit, tot recordant el suport econòmic de la Diputació a aquesta instal·lació, que “la Diputació està per ajudar els ajuntaments a fer millors pobles i en aquest cas ho hem aconseguit d’una forma molt destacada”.

El Green Parc és un gimnàs a l'aire lliure que permetrà als usuaris realitzar tot tipus d'exercicis cardiovasculars i de tonificació. El principal tret destacable d'aquesta instal·lació és, però, que l'energia cinètica produïda per l’ús de les màquines d’execicis es converteix en energia elèctrica que permetrà carregar els dispositius mòbils. Fins i tot, el sistema d'alimentació permetrà que la mateixa instal·lació sigui autònoma energèticament, ja que els fanals que l'il·luminen podran carregar-se amb la força produïda pels exercicis dels usuaris.

L’activitat física que pot fer-se al Green Parc està a l’abast de tothom. De fet, fins i tot hi ha dues de les màquines que poden ser utilitzades per persones amb discapacitats físiques o amb mobilitat reduïda. Un dels aparells, per exemple, pot ser usat des d’una cadira de rodes.
 
La Diputació de Barcelona ha subvencionat al 100% la inversió (73.535,94 euros) a través d’un pla pilot per fomentar municipis verds, sostenibles i que promoguin els valors de l’esport i la salut.

 

Més informació aquí

El vídeo de la inauguració