Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Què és i com funciona el nou Green Parc de Sant Quirze

La nova instal·lació genera energia elèctrica a partir de l’esforç dels usuaris que hi fan exercici


Què és i com funciona el nou Green Parc de Sant Quirze

El nou Green Parc situat al parc de les Morisques és un equipament públic d'ús lliure i un dels primers parcs d'Europa que converteix en energia elèctrica l'energia cinètica generada pels usuaris. Gratuït per a la ciutadania, és una iniciativa de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i finançat per la Diputació de Barcelona.

El principal tret d'aquesta instal·lació és que l'energia cinètica que es produeixi amb l'exercici físic dels usuaris es converteix en energia elèctrica que permet, entre d'altres, carregar els dispositius mòbils mitjançant els ports USB de les màquines cardiovasculars. Fins i tot, el sistema d'alimentació permetrà que la mateixa instal·lació sigui autònoma energèticament, ja que els fanals que l'il·luminen podran carregar-se amb la força produïda pels exercicis de les persones.

Aquest projecte s'ha inspirat en iniciatives desenvolupades prèviament als Estats Units, on alguns gimnasos generen energia mitjançant les bicicletes estàtiques o les cintes de córrer, i al Regne Unit, on es va crear el primer gimnàs ecològic gratuït i a l'aire lliure, a la ciutat de Hull, en el qual cada màquina pot generar entre 50 i 400 watts segons l'exercici realitzat per l'usuari.

L’activitat física que pot fer-se al Green Parc està a l’abast de tothom. De fet, fins i tot hi ha dues de les màquines que poden ser utilitzades per persones amb discapacitats físiques o amb mobilitat reduïda. Un dels aparells, per exemple, pot ser usat des d’una cadira de rodes.


Veure vídeo "Green Parc StQuirze"  a YouTube.

Més informació sobre els Green Parc i el fabricant

Vídeos explicatius (en anglès)