Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Escola d’Adults de Sant Quirze es posa com a exemple de bones pràctiques locals en educació

En la XIV Jornada educativa organitzada a Can Barra per la Diputació de Barcelona


L’Escola d’Adults de Sant Quirze es posa com a exemple de bones pràctiques locals en educació

L’Escola Municipal d’Adults de Sant Quirze del Vallès ha presentat la seva experiència, junt amb la d’altres cinc projectes municipals semblants, en la XIV Jornada sobre bones pràctiques locals en educació que aquest dimecres, 25 de febrer, s’ha celebrat a la Masia Can Barra. Organitzada per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament, la jornada està centrada en aquesta edició en l’educació i l’orientació al llarg de la vida.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Monserrat Mundi, ha inaugurat aquesta jornada tot recordant “l’altíssim nivell de tots els centres educatius del nostre municipi, que és un dels principals motius d’orgull que qualsevol ciutadà de Sant Quirze pot sentir”. L’alcaldessa ha afirmat, a més, que “l’Escola d’Adults L’Olivera té una trajectòria de trenta anys fent possible que tothom accedeixi a l’educació, en particular a aquelles persones que per circumstàncies diverses no van poder instruir-se prou bé en la seva infantesa i joventut”.

L’Escola d’Adults de Sant Quirze va néixer el curs 82-83 amb l’esperit que neixien la gran majoria de les escoles d’adults, com a resposta als baixos nivells d’instrucció que hi havien en les capes més populars, l’alfabetització, que més endavant es va anar transformant en un instrument cultural d’objectius més amplis.

S’han presentat sis experiències municipals


Aquestes jornades són un espai de debat i reflexió que es posen a disposició dels ajuntaments per donar a conèixer experiències desenvolupades pels serveis educatius municipals. La XIV edició, en concret, és la continuació del XXXII Fòrum Local d’Educació celebrat a Barcelona el passat 24 de novembre. En aquella ocasió ja es van debatre estratègies de les admnistracions locals en relació a l’educació i l’orientació al llarg de la vida. En el cas Sant Quirze, la jornada ha estat eminentment pràctica, amb la presentació de sis experiències municipals. També s’hi ha presentat el grup d’ens locals que formen el grup impulsor de la Xarxa d’Escoles Municipals de Persones Adultes i algunes de les propostes d’actuació que preveu portar a terme durant l’any 2015.

El diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Gerard Ardanuy, ha presidit la cloenda de la jornada. Ardanuy ha volgut destacar l'important esforç que es fa des de les administracions locals i que ha portat la Diputació a promoure la Xarxa d'Escoles Municipals de Persones Adultes per visibilitzar la contribució dels ens locals a l'educació al llarg de la vida i la formació de les persones adultes.

El diputat ha afegit que "el grau elevat d'abandonament escolar prematur pot comportar una reducció de les oportunitats de futur per a molts joves, i per això la comunitat educativa i el conjunt de la societat és cada vegada més conscient de la importància de millorar els nivells de formació, tant dels joves com de les persones adultes i, en general, de la necessitat de l'educació al llarg i l'ample de la vida com una via per incrementar les possibilitats de desenvolupament personal i l'ocupabilitat".