Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’atleta Carme Garcia Frontons, Premi Dona de Sant Quirze 2015

Per portar el nom de Sant Quirze arreu del món i impulsar el paper de la dona en el món de l’esport


L’atleta Carme Garcia Frontons, Premi Dona de Sant Quirze 2015

L’atleta Carme Garcia Frontons ha rebut el Premi Dona de Sant Quirze 2015, per votació unànime del ple municipal de l’Ajuntament. La candidatura de Garcia ja va ser presentada conjuntament per tots els grups municipals (CiU, Junts per Sant Quirze, PSC, PP i ICV), que han volgut reconèixer la tasca de la guardonada per impulsar el paper de la dona en un món com el de l’esport, amb un ampli predomini masculí.

El premi també reconeix el fet que Carme Garcia, que practica la marxa atlètica, tant en pista com en ruta, ha donat a conèixer el nom de Sant Quirze del Vallès a nivell nacional i internacional, gràcies a un palmarés esportiu espectacular : dos campionats del món, set campionats europeus, 20 d’estatals i 27 de Catalunya, així com 80 medalles individuals en diferents categories d’edat al llarg de la seva trajectòria. També té 24 recods d’Espanya.

Carme Garcia té 54 anys i competeix actualment en la categoria Màster (veterà). En aquesta categoria és l’atleta catalana amb més medalles individuals, amb un total de 27.  Entrena cinc dies a la setmana, els caps de setmana a Sant Quirze i entre setmana al poble on treballa, aprofitant l’hora de dinar. Té comptabilitzat que ha corregut prop de 38.000 quilòmetres en els seus entrenaments al llarg de la seva vida esportiva.

Fa 28 anys que viu a Sant Quirze del Vallès, està casada i és mare d’un fill. Treballa al departament d’exportació d’una empresa.