Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obres

Comencen les obres de millora del pont de Les Fonts

Duraran sis setmanes i les molèsties seran mínimes


Comencen les obres de millora del pont de Les Fonts

Aquest dilluns 2 de març comencen les obres de millora del pont de Les Fonts, que es prolongaran durant les properes sis setmanes. El projecte, que executa l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, té la finalitat de millorar la segurat del viaducte sobre la riera de les Arenes, amb una inversió de més de 55.000 euros.

Les molèsties provades per les obres seran mínimes. No hi haurà cap afectació permanent i en tot moment es garantirà la circulació de vehicles i vianants. No obstant això, l’Ajuntament demana disculpes per les incomoditats puntuals que les obres ocasionin.

La part principal de les obres consisteix a “impermeabilitzar” les baranes del pont i evitar possibles caigudes a la riera. Cal recordar que les baranes que hi havia fins ara complien al 100% la normativa vigent en el moment de la construcció del pont. La normativa va canviar posteriorment, davant l’evidència que el model de barana no impedia que un nen s’hi pogués escolar. La nova legislació donava termini fins al 2019 per fer les obres i resoldre el problema.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, explica que “tot i que hi havia marge legal, hem actuat per responsabilitat i atenent les demandes dels veïns i veïnes”.
   
La intervenció s'aprofita per fer més millores al pont. Entre elles, suprimir barreres arquitectòniques, reurbanitzat les voreres i millorar la senyalització i la seguretat viària. També es farà una millora estètica per posar en valor una de les principals entrades a Les Fonts, al sector situat al terme municipal de Sant Quirze, que inclourà la retolació de l'entrada i sortida del nucli d'acord amb aquesta nova estètica.