Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serveis Urbans

L’Ajuntament adjudica el nou contracte d’enllumenat públic amb importants millores en el servei

Es renovaran tres quartes partes dels punts de llum i es finançarà amb l’estalvi energètic


L’Ajuntament adjudica el nou contracte d’enllumenat públic amb importants millores en el servei

El ple municipal de Sant Quirze ha adjudicat el nou contracte d’enllumenat públic, que ha recaigut en l’empresa SECE SA, per un període dotze anys i quatre mesos i un cost de 5.629.027 euros (4.652.088,43 euros més IVA). D’aquest import, aproximadament dues terceres parts corresponen a la inversió en millores a l’enlumenat, i la tercera part restant al manteniment.

Amb aquest contracte es posa en marxa una gestió unificada del servei d’enllumenat públic, que contempla el consum, el manteniment i la inversió. Cal especificar que el contracte adjudicat inclou només el manteniment i la inversió. La filosofia és que la inversió en renovar els punts de llum per tecnologies de baix consum generarà un estalvi econòmic que, al seu torn, finançarà la pròpia inversió.

El contracte preveu la substitució de gairebé tres quartes parts dels punts de llum del municipi. La resta s'ha anat substituint en els darrers anys, amb diversos projectes que s'han finançat de diverses formes, especialment subvencions. El nou model gestió es basa, en canvi, en l'autofinançament de la inversió gràcies a l'estalvi, una mesura que, segons apunta el tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Antoni Rebolleda, "és pròpia dels temps de crisi que ens toca viure i gestionar".

Les milores derivades el nou contracte seran també mediambientals. Segons Rebolleda, "tindrem un consum més racional i aconseguirem reduir la contaminació lumínica que genera l'actual enllumenat". El regidor recorda que els fanals a substituir arriben a dispersar cap al cel fins al 50% de la llum i que els que s'aniran instal·lant ho reduiran a menys de l'1%.

De la seva banda, l'alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, apunta que “l’estalvi econòmic no és l’únic factor important en aquest projecte. També hi compta que Sant Quirze és un municipi compromés amb el medi ambient i amb l’eficiència energètica".

Un dels aspectes que més millorarà és el temps de resposta davant les avaries i el manteniment en general, sense cost afegit al contractat.. El contracte també inclou millores relacionades amb les reparacions per vandalisme i sistemes antirobatori de cable.

En el moment de començar el desplegament i instal·lació del nou enllumenat, es faran reunions informatives barri per barri per tal d'explicar al veïnat tant les novetats com les afectacions que puguin causar les obres.

Tota la informació de l'adjudicació aquí.