Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

El Servei de Joventut Canya Jove forma part de la xarxa d'informació del Pla de Garantia Juvenil

Programa per lluitat contra l'atur del jovent a la Unió Europea


El Servei de Joventut Canya Jove forma part de la xarxa d'informació del Pla de Garantia Juvenil

El Servei de Joventut de l'Ajuntament de Sant Quirze forma part de la xarxa d'informació del Pla de Garantia Juvenil. El Canya Jove funciona des de principis d'any com a punt d'informació de nivell bàsic d'aquest pla, que té per objectiu principal reduir l'atur juvenil.

El Pla de Garantia Juvenil assegura que totes les persones joves menors de 25 anys que estiguin en situació d'atur, rebin una oferta concreta de feina, de pràctiques o de formació, en un període de quatre mesos. També ofereix incentius a les empreses que contractin joves a través del Pla.

A Catalunya s'està establint una xarxa presencial d'informació i suport de la qual el Canya Jove en forma part. El Servei de Joventut dóna suport al jovent en el procés d'inscripció, l'informa i l'orienta sobre els requisits, els procediments a seguir i els aspectes més importants de la Garantia Juvenil.

Quin són els requisits?

Tenir la nacionalitat espanyola, o ser ciutadà de la Unió Europea, o tenir el permís de residiència.

Tenir entre 16 i 25 anys (o menys de 30 anys en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%).

No estar treballant i no rebre cap acció formativa o educativa en l'actualitat.

Qui és el procediment a seguir?

Fer la inscripció amb DNI electrònic o certificat electrònic al web de Garantia Juvenil. En cas de no tenir-ne, omplir el formulari per sol·licitar el codi i seguir les indicacions. Si es generen dubtes, també es pot acudir al Servei de Joventut, on es rebrà el suport necessari per iniciar aquest tràmit.

Què s'ofereix al jove?

Facilitar la transició de l'entorn educatiu al món laboral. Informació i assessorament sobre recursos i programes genèrics per a joves d'àmbits formatius i laborals a Catalunya. Suport a l'hora de fer la inscripció i seguiment del tràmit.

Entrevista inicial i acompanyament. Un cop feta la inscripció, en un termini màxim de 30 dies es dóna cita al jove per fer una primera entrevista on es farà l'acollida, la identificació dels objectius professionals i les competències per assolir-les. A partir d'quí, s'oferiran actuacions concretes i tutories especialitzades envers la necessitat laboral.

En base a la deteció de necessitats de la primera entrevista, s'oferiran diversos itineraris a seguir pel jove:

-Orientació laboral i suport en la recerca de feina

-Reforç de la formació i experiència

-Orientació en la posada en marxa d'una idea de negoci

Per més informació

www.garantiajuvenil.cat

Servei de Joventut Canya Jove. Centre Cívic Can Feliu.

93 721 68 00 (ext 5600). canyajove@santquirzevalles.cat