Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L'escola Purificació Salas presenta el nou institut a les famílies dels alumnes de sisè

Al setembre, el centre es compartimentarà per acollir educació secundària


L'escola Purificació Salas presenta el nou institut a les famílies dels alumnes de sisè

L'escola Purificació Salas Xandri ha aprofitat la seva jornada de portes obertes anual, aquest dissabte 28 de febrer, per presentar a les famílies dels alumnes de sisè, i a tothom que hi ha estat interessat, el nou institut que començarà a funcionar el proper setembre dins del recinte del centre. Aquest segon institut a Sant Quirze permetrà descongestionar l'actual centre d'educació secundària i aprofitar l'espai del Purificació Salas, a la vegada que queda garantida la continuïtat de la resta d'escoles del municipi.

El nou institut tindrà separació física en relació a l'escola, tot i compartir el lloc. De fet, aquest és un dels avantatges que el Purificació Salas presentava per a aprofitar els seus espais. La separació és senzilla i fins i tot implica una inversió modesta. Un altre factor a tenir en compte és la proximitat amb l'actual Institut Sant Quirze i, en general, una bona ubicació dins del poble.

L'alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, va assistir a la presentació i va recordar que "estem parlant d'una millora òbvia dins d'un sistema educatiu d'altíssima qualitat com el que tenim a Sant Quirze". L'alcaldessa va afegir que "no podíem acceptar de cap manera el tancament de cap de les nostres escoles per molt necessaris que siguin els estalvis en temps de crisi com els presents". Va concloure que "ningú no pot negar que ara mateix hi ha menys demanda de places de primària, però també ha quedat demostrat que hi havia altres solucions per atendre millor la demanda de secundària i ajustar l'oferta de primària sense tancar cap centre".

De la seva banda, la tinent d'alcalde de Serveis Personals i regidora d'Educació, Mercè Vallès, va recordar que "la immensa majoria de famílies de Sant Quirze inscriu els seus fills a les escoles del poble. Aquest curs, han estat el 96% dels infants de P-3. És la millor prova de la confiança que ens mereixen". Segons Vallès, "ningú no pot jugar amb aquest projecte educatiu de primera línia i celebrem que s'hagi trobat una solució entre totes les parts".