Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Els fets il·licits van baixar un 16% a Sant Quirze del Vallès aquest 2014

El descens acumulat en els darrers quatre anys ha estat del 37%


Els fets il·licits van baixar un 16% a Sant Quirze del Vallès aquest 2014

Els fets il·lícits van baixar un 16% a Sant Quirze del Vallès durant l’any 2014. I el descens acumulat al llarg dels darrers quatre anys és del 37%. Unes dades molt rellevants que es produeixen, en més, en un moment que la crisi econòmica ha introduït noves problemàtiques delictives.

La junta local de seguretat, que s’ha reunit aquest matí a Can Barra, ha constatat que el descens de fets il·lícits, tant delictius com de caràcter administratiu, es deu al treball policial i a la coorrdinació entre els diferents cossos de seguretat, sobretot en el terreny de la prevenció. També al foment de la convivència ciutadana i a la gestió social dels conflictes.

En primera línia d’aquest treball hi ha la Policia Local de Sant Quirze, que durant l’any 2014 va atendre prop de 10.000 incidències de tota mena: delictes, infraccions adminitratives, assistencials, de trànsit... La junta de seguretat ha destacat especialment el treball d’atenció a la ciutadania de la Policia Local, sobretot pel que fa al nombre de denúncies rebudes (unes 1.100), àmbit el qual ha esdevingut una referència a la comarca per la qualitat del servei que es presta.

L’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha dit avui que “aquestes dades constaten que Sant Quirze del Vallès és un municipi segur. I els veïns i veïnes de la nostre vila ho saben i ho valoren. Cal remarcar, però, que, mentre es doni un sol delicte, treballarem per evitar-lo, especialment en l’epoca actual que vivim on interfereixen sempre diverses casuístiques”.

L’alcaldessa ha destacat que “darrere d’aquesta realitat està el treball i el lideratge de la nostra Policia Local, un servei que ha experimentat una gran transformació en els darrers anys i que està plenament integrada al sistema de seguretat pública de Catalunya”.

A la junta de seguretat hi ha assistit el director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, així com responsables de la Policia de la Generalitat, de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la Policia Local.