Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

L'Agència Catalana de l'Aigua adjudica les obres per millorar el funcionament de la depuradora de Terrassa-Les Fonts

Es construirà una nova canonada de recollida de les aigües residuals, perquè l'actual és insuficient


L'Agència Catalana de l'Aigua adjudica les obres per millorar el funcionament de la depuradora de Terrassa-Les Fonts

L’Agència Catalana de l’Aigua ha adjudicat les obres destinades a construir una nova canonada que reculli les aigües residuals procedents de Terrassa i del nucli de les Fonts (terme municipal de Sant Quirze del Vallès) i les condueixi fins a la depuradora. L’import de l’adjudicació ha estat de 219.029  euros (IVA inclòs) i es preveu que els treballs tinguin una durada aproximada de 4 mesos.
 
Les obres consistiran en una nova conducció d’uns 100 metres, que estarà protegida al llarg del seu recorregut amb formigó amb massa. Cal tenir en compte que l’actual canonada, construïda durant la dècada dels 90 i que transporta uns 480 litres per segon procedents de Terrassa i del nucli de les Fonts, no disposa actualment de la capacitat de transport d’aigües requerida.
 
La depuradora de Terrasa-Les Fonts va ser construïda el 1994 i ha estat ampliada en dues ocasions, en el 1999 i el 2011. Dóna servei als municipis de Terrassa, Matadepera i Sant Quirze del Vallès. Té una capacitat de disseny de 75.000 metres cúbics per dia i 400.000 habitants equivalents.

L’afectació que produiran aquestes obres és reduída. Durant les obres, s’ocuparan temporalment 586 metres quadrats de terreny i espai públic. Al barri es generarà una servitud de pas per la canonada, però de poca superfície i que no afectarà la vida quotidiana.