Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

Un dels nous trens del Metro del Vallès, ‘batejat’ amb el nom de Sant Quirze del Vallès

És una de les unitats amb les quals Ferrocarrils de la Generalitat està modernitzant la flota


Un dels nous trens del Metro del Vallès, ‘batejat’ amb el nom de Sant Quirze del Vallès

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, han assistit aquest dilluns, 9 de març, al “bateig” d’un dels 19 nous trens que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està incorporant a les línies de Sabadell i Terrassa (Metro del Vallès). El comboi està retolat amb el nom de Sant Quirze i la silueta diferents elements característics del poble, com La Patronal, el temple parroquial de Sant Quirze i Santa Julita o l’escultura “Continuum”, de l’escultor Tom Carr.

Les noves unitats són de la sèrie 113 i estan substituint les antigues 11. FGC va adquirir 19 unitats de la nova sèrie, que durant aquest any passat han anat substituint les antigues 111 a les línies S1 (Terrassa), S2 (Sabadell) i L6 (Reina Elisenda) amb l'objectiu de modernitzar la flota. Aquest nous trens incorporen els últims avenços tecnològics i permeten millorar les condicions de confort dels usuaris. A més, FGC ha adquirit 5 unitats de tren de la sèrie 114 formades per 3 cotxes per poder donar servei a les estacions de la línia L7 (Av. Tibidabo), on les andanes són més curtes.

L'adquisició d'aquest nou parc mòbil ha permès a FGC modernitzar la seva flota, ampliar la capacitat de transport, reduir les despeses de manteniment i absorbir la demanda que suposaran els perllongaments de Sabadell i Terrassa. Ara, la flota d'aquesta línia està formada per 46 trens: 19 trens de 4 cotxes de la sèrie 113, 5 trens de 3 cotxes de la sèrie 114 i els actuals 22 trens de 4 cotxes de la sèrie 112. El cost de la inversió per a l'adquisició d'aquests trens és de més de 151 milions d’euros.

Aquest dilluns també s’ha batejat un tren amb el nom de Sant Cugat del Vallès. Amb aquesta unitat i la que porta per nom Sant Quirze, ja són quatre les unitats 113 batejades (l'any passat es van posar els noms a les de Barcelona i Terrassa). Totes porten un adhesiu representatiu de la silueta urbana de les poblacions que se'ls assigna.

 

Vegeu aquí el vídeo de l'acte