Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

L’estació de Sant Quirze farà una prova pilot de bicicletes elèctriques per arribar fins als polígons empresarials

Poder arribar al mateix lloc de treball amb transport públic és una de les principals demandes de les empreses


L’estació de Sant Quirze farà una prova pilot de bicicletes elèctriques per arribar fins als polígons empresarials

L’Ajuntament de Sant Quirze ha aprofitat la visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila (més informació aquí), per presentar una prova pilot de transport sostenible que s’iniciarà properament a l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Durant un any, a l’estació s’hi instal·laran cinc bicicletes elèctriques destinades als treballadors dels polígons empresarials de Sant Quirze.

Millorar l’accés en transport públic als polígons industrials és una de les principals demandes de les empreses que hi estan instal·lades. La fórmula de les bicicletes elèctriques permetrà que els treballadors puguin arribar en tren a Sant Quirze i anar de l’estació a la feina amb una altra fórmula de transport públic. Aquest servei serà semblant al del “bicing” que ofereixen ciutats com Barcelona, per bé que les bicicletes tindran motor elèctric i seran més ràpides i còmodes.

Aquest projecte està impulsat per l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, FGC i la Fundació ASCAMM. L'objectiu d'aquest projecte és descongestionar el trànsit, facilitar la mobilitat als treballadors i buscar modes de transport alternatius que siguin energèticament eficients per les distàncies curtes.

La prova pilot servirà també per comprovar el funcionament i la durabilitat de les bicicletes i dels seus principals components, especialment les bateries. L’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, ha comentat que “amb aquesta iniciativa volem donar una solució a una demanda empresarial molt important a Sant Quirze i, a la vegada, continuar donant alternatives de transport sostenible i net”. L’alcaldessa ha afegit que “després d’aquesta prova pilot, vindrà el moment d’ampliar aquest servei i fins i tot de plantejar-se aquesta fórmula o alguna de molt semblant per a la mobilitat interna dels polígons industrials”.

Vegeu el vídeo de l'acte a YouTube.