Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Sant Quirze adjudica a una fundació de Càritas la recollida de roba usada al municipi

Hi haurà quinze contenidors distribuïts per tot el municipi


Sant Quirze adjudica a una fundació de Càritas la recollida de roba usada al municipi

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha adjudicat a la Fundació Formació i Treball, promoguda per Càritas Diocesana de Barlona, el servei de recollida selectiva de roba usada, calçat i tèxtil de la llar. El nou prestador del servei, que ha guanyat la licitació convocada per l’Ajuntament, tindrà dos anys de contracte, prorrogable per un any més.

El servei de recollida de roba usada es finançarà amb el reciclatge del material recollit i l’adjudicatari pagarà un import anual a l’Ajuntament de 110 euro més IVA per contenidor instal·lat, en concepte de compra del residu de propietat municipal. Es calcula que es recolliran uns 50.000 quilograms anuals de residu tèxtil.

El nou servei tindrà un mínim de quinze contenidors de recollida. Els punts de recollida seran els següents: avinguda del Vallès-plaça de la Bigorra (2), carrer Castanyers, al costat de l’escola Onze de Setembre (2), carrer Federica Montseny, al costat de l’escola Taula Rodona, carrer Joan Olivé-rambla Lluís Companys, carrer Josep Mitats, al costat de l’escola Pilarín Bayés, passeig de l’Estació, al costat dels FGC, passeig de Can Barra-font del Macià, plaça de Catalunya-avinguda Antoni Gaudí (2), ronda Arraona, al costat de l’escola Purificació Salas (2), ronda Arraona-avinguda Can Pallàs, deixalleria municipal i un més a determinar.

D’altra banda, l’adjudicatari haurà de realitzar a càrrec seu un projecte social anual, vinculat a la recollida de roba, mitjançant medis propis o aliens, d’acord amb la proposta que supervisaran els serveis socials de l’Ajuntament.

La Fundació Formació i Treball és una empresa d’inserció laboral creada el 1992 i impulsada per Càritas.  És membre de la Cooperativa d’Entitats Roba Amiga des de 2002 i propietària majoritària de Roba Amiga Empresa d’Inserció, constituïda l’any 2013. Formació i Treball ha estat la impulsora de Roba Amiga Empresa d’Inserció amb l’objectiu d’ampliar i millorar la gestió de la roba usada domiciliària recollida diàriament a través dels més de 600 contenidors, instal·lats a més de 160 municipis de la província de Barcelona i Tarragona.

Foto: signatura del contracte d'aquest servei, entre l'alcaldessa, Montserrat Mundi, i els responsables de la Fundació Formació i Treball