Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Carme Garcia Frontons rep el premi Dona de Sant Quirze 2015

Marxadora atlètica que ha impulsat el paper de la dona en el món de l’esport


Carme Garcia Frontons rep el premi Dona de Sant Quirze 2015

L’Ajuntament ha lliurat aquest dimarts, 10 de març, el Premi Dona de Sant Quirze 2015 a l’atleta Carme Garcia Frontons. El guardó reconeix la tasca de la premiada per impulsar el paper de la dona en un món com el de l’esport, amb un ampli predomini masculí.

El lliurament del Premi Dona de Sant Quirze és un dels principas actes d’un mes de març d’activitats al voltant del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març (aquí en trobareu més informació). La Patronal ha registrat una gran entrada per assistir a l’acte, que ha inclòs un recital de la soprano lírica Laia Cladellas.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, ha destacat la unanimitat aconseguida per la guardonada. “Vam presentar la candidatura tots els grups polítics que formem l’Ajuntament i la votació en el ple municipal va ser unànime”, ha explicat l’alcaldessa, qui ha afegit que “hem reconegut la seva tasca per fer present la dona en el món de l’esport i el fet d’haver portat el nom de Sant Quirze arreu del món gràcies a un palmarés esportiu espectacular”.

De la seva banda, Carme Garcia Frontons ha evocat com va començar a practicar atletisme, quan va enamorar-se d’un esportista. I ha recordat com l’assistència a una cursa que va acabar amb un xàfec la va animar a “mullar-se” directament i a començar a competir. Ha explicat també que practica esport per salut, socialització i superació.

Carme Garcia practica la marxa atlètica, actualment en la categoria Màster (veterà). Acumula dos capionats del món, set campionats europeus, 20 d’estatals i 27 de Catalunya, així com 80 medalles individuals en diferents categories d’edat al llarg de la seva trajectòria. També té 24 recods d’Espanya. En la categoria Màster és l’atleta catalana amb més medalles individuals, amb un total de 27. Sempre com a esportista amateur.

La guardonada té 54 anys, està casada i és mare d’un fill. Fa 28 anys que viu a Sant Quirze del Vallès. Treballa al departament d’exportació d’una empresa del Baix Llobregat. Entrena cinc dies a la setmana, els feiners al poble on treballa, aprofitant l’hora de dinar, i els caps de setmana a Sant Quirze. Té comptabilitzat que ha corregut prop de 38.000 quilòmetres en els seus entrenaments al llarg de la seva vida esportiva.

 

Vegeu aquí el vídeo de l'acte