Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

L’atur ni puja ni baixa a Sant Quirze durant el mes de febrer

L’índex continua en el 9,4%, la xifra més positiva des de finals de 2010


L’atur ni puja ni baixa a Sant Quirze durant el mes de febrer

L’índex d’atur s’ha mantingut estable, sense pujar ni baixar, durant el mes de febrer a Sant Quirze del Vallès. Els serveis d’ocupació tenien registrades, el 28 de febrer, les mateixes persones que el 31 de gener: 971 desocupats, que representen un atur del 9,4%.

No obstant això, les dades acumulades del darrer any són netament positives, ja que l’atur ha baixat gairebé dotze punts en aquests dotze mesos. Al febrer de 2014, hi havia 128 aturats més que ara. Malgrat algun increment puntual, i mesos “neutres” com aquest febrer, la tendència és clarament a la baixa, amb xifres que no s’havien donat des de finals de 2010.

Sant Quirze confirma també una situació millor que la major part de municipis del seu entorn i del país. Davant del seu 9,4% d’atur, al Vallès Occidental ha estat del 15,9%; a Catalunya, del 14,8%; i a l'Estat espanyol, del 19,4%. En tots els  casos, el percentatge no varia o ho fa en una sola dècima.

Malgrat que l’atur s’ha mantingut estable en la xifra global, ha pujat lleugerament el masculí (passa de 388 a 394), mentre que baixa el femení (de 583  a 577). L’atur masculí, doncs, ha estat del 7,4%, una dècima més, i el femení, de l’11,6, una dècima menys%.

Per segments d'edat, els aturats menors de 25 anys són 43 (5,4%); els que tenen entre 25 i 44 anys, 392 (7,4%); i els més grans de 45 anys, 536 (12,7%). Baixa lleugerament l’atur entre els més joves i els més grans, i creix en el segment central.

Els sectors amb millor comportament han estat gairebé tots, excepte l’agricultura, el comerç, els serveis al consumidor i les persones sense ocupació anterior. També l’agricultura i les persones sense feina anterior són els sectors en els quals ha crescut l’atur al llarg del darrer any.

En canvi, on més baixa l’atur aquest febrer és en les activitats especialitzades de la construcció, l’educació i el transport.

 

Més informació aquí