Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Carme Garcia Frontons, Premi Dona Sant Quirze 2015: “L’esport requereix paciència i lluita, perquè és una forma de vida”

En una vídeo-entrevista, parla de com es va iniciar en l'atletisme i què sent en practicar-lo


Carme Garcia Frontons, Premi Dona Sant Quirze 2015: “L’esport requereix paciència i lluita, perquè és una forma de vida”

Carme Garcia Frontons ha rebut aquesta setmana el Premi Dona Sant Quirze 2015, per la seva tasca per fer present la dona en un món encara tan masculí com el de l’esport . També per haver portat el nom de Sant Quirze arreu del món gràcies a un palmarés esportiu espectacular.

En la vídeo-entrevista que podeu veure en aquest enllaç, Garcia Fronts parla de com es va iniciar en l’atletisme, fa 38 anys, perquè es va enamorar “d’un noi que feia marxa atlètica, campió i récord d’Espanya”. Ha participat en unes 360 curses i és l’atleta catalana amb més medalles individuals en la seva actual categoria. Acumula dos capionats del món, set campionats europeus, 20 d’estatals i 27 de Catalunya, així com 80 medalles individuals en diferents categories d’edat al llarg de la seva trajectòria. També té 24 recods d’Espanya.

Diu que que la clau de l’atletisme, i l’esport en general, és tenir paciència quan es comença: “Es tracta d’entrenar i de lluitar i no oblidar que això és una forma de vida”.