Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Els ajuts de menjador pel proper curs tindran encara més en compte la situació econòmica de les famílies

La convocatòria per al curs 2015-2016 s’aprovarà durant el mes d’abril


Els ajuts de menjador pel proper curs tindran encara més en compte la situació econòmica de les famílies

El ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat  les Bases reguladores de concessió d’ajuts individuals de menjador per al curs escolar 2015-2016. En les noves bases, els criteris econòmics representen un 70% de la puntuació i els criteris socials i familiars, un 30%.  D’aquesta manera, es canvia la proporció del curs vigent, que era del 60-40% i es dóna més rellevància a la situació econòmica de les famílies sol·licitants.

Les bases també s’adapten als nous criteris establerts pel departament d’Ensenyament de la Generalitat. I en la valoració de les situacions específiques de la unitat familiar s’han introduït noves circumstàncies. A més, les bases introdueixen la definició de vulnerabilitat sobrevinguda amb més detall, per tal que les sol·licituds que es facin per aquesta qüestió puguin ser resoltes amb la màxima agilitat. També el curs vinent es continuarà amb la possibilitat de compactar els ajuts de forma constant durant el curs escolar i la convocatòria romandrà oberta al llarg de tot el curs. Cal recordar que aquest curs escolar s’han atorgat fins al moment 9.208 ajuts.
 
Properament la comissió permanent del Consell Comarcal aprovarà la convocatòria per l’atorgament dels ajuts, previsiblement durant el mes d’abril.

El conseller comarcal president de la Comissió Informativa d’Educació, Joan Carles Paredes, ha explicat que “totes les modificacions que hi ha hagut serveixen per buscar la total equitat en tot el territori i així poder donar la millor resposta a les necessitats que pateixen els nostres municipis”. També ha confirmat que “aquest curs, la comarca porta 2.989 beques més rebudes que l´any anterior”.
 
Seguint en la línia que es va establir en el curs escolar 2014-2015, amb l’objectiu de l’homogeneïtzació dels criteris a tot el territori, els criteris del curs anterior, han estat revisats per un grup de treball constituït per representants dels Consells Comarcals, de l’Associació Catalana de Municipis, de la Federació de Municipis de Catalunya i del departament d’Ensenyament, amb l’objectiu d’establir els nous criteris per ala concessió dels ajuts de menjador escolar per al curs escolar 2015-2016.