Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

L’Ajuntament i les oenagés locals col·laboraran un any més per difondre els valors de la solidaritat

És el primer cop que les accions del Pla municipal de Sensibilització es formalitzen en un conveni


L’Ajuntament i les oenagés locals col·laboraran un any més per difondre els valors de la solidaritat

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i les entitats locals que treballen en el camp de la cooperació continuaran col·laborant un any més en l’execució del Pla municipal de Sensibilització. Però aquest 2015 és la primera vegada que aquesta feina conjunta es formalitza en un conveni, que estableix les relacions entre l’Ajuntament i les entitats i un marc legal per a les actuacions que tiren endavant.

La programació anual del Pla de Sensibilització continuarà aprovant-se cada any a la Mesa de Solidaritat i Cooperació, però a partir d’ara es desenvoluparà en un marc formal. La regidora de Cooperació, Sílvia Peralta, va signar el conveni en nom de l’Ajuntament. Per part de les entitats, van signar les sis oenagés locals que formen part de la Mesa de Solidaritat i Cooperació: Acció Solidària del Vallès, Cooperación y Ayuda, l’Ateneu del Món, ONG Nuevos Pasos, Fundació Benèfica Quetzal i Sant Quirze pels Infants.

Aquest conveni té com a finalitat establir els termes de la col·laboració entre l’Ajuntament i les entitats de cooperació per promocionar, fomentar i donar continuïtat a les activitats dutes a terme per aquestes. Les activitats han de divulgar els valors de la solidaritat, la tolerància i la diversitat cultural, “que són valors que permeten viure en pau i una de les millors formes de progressar conjuntament en un món globalitzat”, segons la regidora Sílvia Peralta.

Durant aquest 2015, es faran 35 activitats dins de l’esmentat Pla municipal de Sensibilització. A més, les entitats de cooperació participaran o tindran presència en altra mitja dotzena d’activitats locals. Les activitats incloses en aquest acord tenen dues tipologies: d’una banda, la sensibilització estrictament parlant, amb xerrades, cursos, tallers...; i de l’altra, la recaptació de fons per a projectes que impulsen les oenagés locals o bé per a situacions d’emergència.