Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'Audiència de Barcelona arxiva el cas de les dietes de la Federació de Municipis

Una resolució ferma i definitiva desimputa alcaldes i alcaldesses, inclosa la de Sant Quirze


L'Audiència de Barcelona arxiva el cas de les dietes de la Federació de Municipis

L'Audiència de Barcelona ha arxivat el cas de dietes de la Federació de Municipis de Catalunya, que estava instruint el jutjat número 1 de Sabadell. El tribunal considera que no existeix malversació de diners públics atés que la Federació de Municipis és una associació regulada pel dret privat, i desimputa els alcaldes i alcadesses, inclosa la de Sant Quirze del Vallès, Monserrat Mundi i Mas.

L'Audiència de Barcelona considera que la Federació de Municipis no és una entitat pública, sinó que està subjecta a la vigent Llei d’associacions, i per tant al dret privat. L’Audiència ha declarat que la Federació no gestiona serveis públics i, per tant, no se li poden atribuir delictes de malversació de cabals públics.

En tenir notícia de l’acte judicial, Montserrat Mundi ha afegit que "he mantingut una absoluta confiança en la Justícia i sempre he estat disposada a col·laborar-hi. La resolució és contundent i queda demostrat que no s’ha comès cap irregularitat”.

L’alcaldessa ha afegit que creu que s’ha de restablir l’honorabilitat i la innocència de tots els càrrecs públics imputats que s’han vist afectats per aquest procés. També ha manifestat que “aquesta notícia no fa altra cosa que confirmar el que jo ja sabia des del primer moment: que jo no havia fet res mal fet ni il·legal”. Mundi, no obstant, ha volgut precisar que “malgrat tot, no em puc sentir satisfeta perquè s’havia posat en qüestió la meva honestedat personal. Ara estaria bé que els en van dubtar i que em demanaven explicacions, fossin els primers a restablir el meu bon nom i que ho fessin amb els mateixos mitjans”.

Montserrat Mundi ha indicat, en concret, que “estaria bé que fessin una nota de premsa clara i en la qual expressessin la satisfacció per la desimputació de l’alcaldessa del nostres municipi”.