Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Cançó Improvisada torna a omplir de gom a gom la Patronal

La 4a Mostra Nacional de Sant Quirze va ser un èxit de públic


La Cançó Improvisada torna a omplir de gom a gom la Patronal

El passat dissabte 14 de març, Sant Quirze del Vallès va gaudir de la 4a Mostra Nacional de Cançó Improvisada. La trobada va ser un èxit, tant pel nombre de públic assistent com per la impecable organització de l’acte. El poble i els nombrosos visitants vinguts d’arreu per a l’ocasió van riure i relaxar-se escoltant uns quants dels millors glosadors de Catalunya: Francesc Ribera (Titot), Laia Pedrol, Ramon de Cervera i els mallorquins Mateu Xurí i Maribel Servera; acompanyats dels músics Pau Vinyoles, Marc Torrent i Iu Boixader. La mostra d’improvisació, presentada pel glosador local Martí Ruiz, va marcar un bon ritme en les proves proposades als cantants, que les van saber resoldre amb rapidesa i gràcia, arrencant els riures i aplaudiments del públic.

L’acte va començar a les set del vespre amb una Mostra de Glosa Mallorquina, amb els dos grans glosadors vinguts de l’illa. Van deixar a tothom amb la boca oberta amb les seves llargues improvisacions, en les quals van parlar de la llengua i la cultura que ens uneix, la catalana.

Gràcies a la posada en escena i l'atrezzo que els organitzadors de l'acte, Glosadores de la Serra, van preparar, les proves que van passar els sis glosadors van causar gran expectació, combinant moments d’hilaritat amb d’altres més emocionants, tocant temes més seriosos.

El final de la jornada va concloure amb un sopar ofert per la Cooperativa L’Estraperlo, en el qual es va cantar tothora recordant anècdotes i creant-ne de noves.

Les Glosadores de la Serra, organitzadores de tota la vetllada, es van mostrar molt satisfetes pel bon ambient que es va viure a la sala Històrica de la Patronal de Sant Quirze. També van agrair a l’Ajuntament de Sant Quirze i l’associació Cor de Carxofa per la seva ajuda en l’organització; així com també a les entitats col·laboradores, el CSA La Impremta i l'Associació Cultural Trinxera de Galliners.

(Fotografia: Josep Múrcia)

Galeries de fotos:
http://www.xevivilaregut.com/galleries/espectacles/glosa/
https://www.flickr.com/photos/95649054@N02/sets/72157650947860930/