Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Consell Comarcal i el Consorci de Residus presenten el projecte Recooperem en una jornada d’innovació social

Iniciativa per recollir excedents d'àpats preparats i productes de primera necessitat per a famílies que necessiten queviures


El Consell Comarcal i el Consorci de Residus presenten el projecte Recooperem en una jornada d’innovació social

El projecte comarcal “Recooperem, cuina per compartir” ha estat un dels 10 projectes escollits per presentar a la 3a Jornada 10x10’ Càpsules d’Innovació Social, organitzada pel Consorci d’Acció Social de Catalunya que s’ha celebrat recentment a Barcelona. En aquesta tercera edició de la jornada s’han presentat 10 projectes d’innovació en l’àmbit dels serveis socials. Per part del Vallès Occidental, els tècnics del projecte han fet l’exposició de les característiques i objectius.

La Jornada d’innovació social és un espai que impulsa la reflexió per repensar i millorar els serveis socials, que vol ser una aportació de coneixement innovador, tècnic i de gestió. També és un punt de trobada de professionals dels serveis socials que permet obtenir noves eines per fer front a la nova realitat social.
 
El projecte “Recooperem, cuina per compartir” és un servei de recollida de l’excedent d’àpats preparats i productes de primera necessitat de les empreses de restauració i alimentació de la comarca del Vallès Occidental (en especial menjadors escolars) i la seva posterior distribució, en favor de la inclusió social, entre aquelles persones o famílies de la comarca que per les seves característiques necessiten queviures.

El projecte té un triple objectiu: garantir una alimentació bàsica a població fràgil, disminuir el malbaratament alimentari i sensibilitzar a la ciutadania sobre solidaritat i sobirania alimentària. Actualment es porta a terme a Rellinars, Vacarisses i Viladecavalls.