Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Èxit de participació a la Passada de Sant Antoni Abat de Sant Quirze del Vallès

25 carros van sortir pels carrers del poble tot fent gaudir el públic assistent d’una de les festes amb més tradició de Sant Quirze


Èxit de participació a la Passada de Sant Antoni Abat de Sant Quirze del Vallès

Sant Quirze del Vallès va poder viure diumenge 22 de març una nova edició de la Passada de Sant Antoni Abat. Després d’un dissabte plujós, el temps va permetre que el matí de diumenge, centenars de santquirzencs i santquirzenques gaudissin d’un dels actes més estimats del poble. La jornada va començar aviat, a les 8 del matí, quan el Tomàs i els seus col•laboradors i col•laboradores ja tenien a punt l’esmorzar de pagès: dues llesques de pa, botifarra, cansalada i beguda. Mica en mica, l’espai de l’esmorzar, a l’avinguda d’Antoni Gaudí, es va anar omplint de gent, així com el recinte firal s’omplia de carros i cavalls.

A les 11:30 hores ja tothom estava preparat per començar la Passada pels carrers del poble. El grup de percussió santquirzenc Batuketumba va obrir l’expedició tot animant al públic per allà on passava. Sant Antoni els seguia ben a prop des d’un carro. Un total de 25 carruatges finalment van participar en el seguici de la Passada de Sant Antoni, un dels anys amb més participació. I el públic gaudia amb les bèsties i les decoracions. Un carro de caixes arrossegat per ponis, l’impressionant i tradicional carro del Prat del Llobregat o el carro de la marca de cerveses Estrella Damm, entre molts altres, van deixar bocabadat el públic assistent.

Enguany, com a novetat, la benedicció dels animals es va realitzar davant de la Parròquia de Sant Quirze i Santa Julita, on Mossèn Oriol anava beneint els cavalls a mesura que anaven passant. La Passada va acabar a la rambla de Lluís Companys després d’un llarg recorregut pels carrers del poble.

Segons paraules de l’alcaldessa, Montserrat Mundi, “la Passada de Sant Antoni és de les festes que més m’agraden. Ens permet recordar com era la vida als pobles i, fins i tot, als barris de les ciutats grans, no fa tants i tants anys. I crec que els més petits són els que més la gaudeixen perquè hi ha tot un món, una forma de vida”.

La Passada de Sant Antoni Abat ha estat organitzada per l’Associació Amics del Cavall i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, amb la col•laboració d’Alcampo, Cobega i Pastisseries ArtBo. L’organització agraeix a totes les entitats i les persones particulars que van participar a la Passada de forma desinteressada per haver aconseguit celebrar una gran festa per al gaudi de la ciutadania.