Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La plataforma Fem Vallès presenta la proposta de creació de l’Àrea Vallès als alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental

Iniciativa perquè les dues comarques esdevinguin una àrea metropolitana


La plataforma Fem Vallès presenta la proposta de creació de l’Àrea Vallès als alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental

La plataforma FEM VALLÈS ha presentat al Consell d’Alcaldes i Alcaldesses la proposta d’unificar el Vallès Occidental i el Vallès Oriental en una sola àrea, creant l’Àrea Vallès. El president de la plataforma FEM VALLÈS de i de l’entitat CECOT, Antoni Abat, ha exposat aquesta proposta, tal com ja havia fet anteriorment al Vallès Oriental.
 
Antoni Abat ha explicat que “no venim a presentar una proposta de canvi administratiu comarcal sinó que és necessari tenir la visió sobre el Vallès perquè ens convé molt des del punt de vista d’ambicions pel territori, per espais verds, per infraestructures... junts podem tenir més capacitat d’influència”. “Hem de deixar de ser perifèria i ser centralitat d’una regió metropolitana”, ha afegit. Abat també ha explicat que “els vallesos tenim prou pes específic propi com perquè puguem ambicionar amb aquesta perspectiva i perquè es pugui reconèixer aquesta Àrea Metropolitana del Vallès”.
 
La presidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza, ha explicat que “els alcaldes i alcaldesses han escoltat amb molt interès i han comentat que és un debat que cal abordar. Hi ha bona disponibilitat per obrir un debat i treballar de manera conjunta”. També ha apuntat que “aquest debat també s’ha de produir al Parlament de Catalunya, escoltant al territori i les diferents sensibilitats de la comarca”.
 
Altres qüestions del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses

 
D’altra banda, Àlex Pèlach, director- gerent del Consorci Administració Oberta de Catalunya (Consorci AOC) ha presentat un Informe sobre l’Administració Electrònica al Vallès Occidental als alcaldes i alcaldesses. El Consell Comarcal del Vallès Occidental té un acord de col·laboració amb l’AOC per implantar tot el sistema d’aplicacions i de l’administració digital en els ajuntaments més petits de 20.000 habitants. Precisament aquest passat mes de febrer, el Consell ha posat en marxa la seu electrònica, un espai que concentra en un entorn segur tots els serveis telemàtics de la institució.
 
En aquesta reunió també s’han abordat diferents temes d’actualitat comarcal, com les actuacions amb motiu del temporal de vent que es va produir el passat 9 de desembre i  l’evolució del projecte Projecte “Boscos del Vallès”- Programa de prevenció d’incendis forestals i d’utilització de la biomassa per a generació d’energia. També s’ha fet seguiment de les actuacions realitzades a l’Àrea Bàsica Comarcal de Serveis Socials i des dels Consorcis comarcals.
 
Pel que fa al projecte “Boscos del Vallès” s’ha informat de la conformitat als treballs per a l’establiment del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. També s’ha explicat que s’ha avançat en el procediment per la instal·lació i explotació d’una caldera de biomassa forestal al Consorci Hospitalari de Terrassa, amb l’aprovació del seu estudi previ de viabilitat al passat ple del Consell Comarcal.