Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Els menús del menjador l’Escola El Turonet reben una distinció gastronòmica

Per incloure plants de cuina catalana tradicional i actual i usar productes de proximitat i temporada


Els menús del menjador l’Escola El Turonet reben una distinció gastronòmica

L’Escola El Turonet de Sant Quirze del Vallès ha rebut el distintiu de la Marca Cuina Catalana que reconeix la presència de plats catalans en els menús del menjador escolar. Aquesta distinció és atorgada per la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica.

La Marca Cuina Catalana és un segell que garanteix que els menús tenen un elevat nombre de plats de cuina catalana tradicional i actual, amb receptes del patrimono culinari català. També premia que s’utilitzen el màxim de productes de proximitat i de temporada en l’elaboració dels plats, fet que contribueix a la preservació dels productes autòctons.

D’altra banda, el grup de restauració per col·lectivitats Ausolan, al qual pertany l’empresa Cecoc, que presta el servei de menjador al centre, informa que ha entrat a formar part, com a empresa col·laboradora, de la candidatura pel reconeixement de la Cuina Catalana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Aquest fet ha estat possible gràcies al reconeixement per part de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, de la tasca d'Ausolan en la difusió del nostre patrimoni culinari, a través d’un projecte educatiu als menjadors escolars que gestiona.