Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Àlvar García Trabanca, Premi Mussol de Sant Quirze 2015

La candidatura de l’històric lluitador pels drets socials va ser presentada per 137 ciutadans


Àlvar García Trabanca, Premi Mussol de Sant Quirze 2015

El ple de l’Ajuntament ha aprovat concedir el Premi Mussol de Sant Quirze 2015 a l’històric lluitador pels drets socials Àlvaer García Trabanca. La seva candidatura havia estat presentada per 137 ciutadans.

Nascut a Olivença (Badajoz) el 1931, va emigrar a Catalunya, on es va instal·lar a Sabadell, i des de fa molts anys a Sant Quirze. Durant la dictadura franquista, va lluitar pels drets sindicals dels treballadors i pels drets socials dels més desfavorits, sense deixar-se intimidar ni per la presó ni per les pressions de tota mena. Acabat aquell règim, va continuar implicant-se en nombrosos projectes solidaris i socials.

Un treball infatigable que va mantenir, fins i tot incrementar, un cop retirat de la vida professional. A Sant Quirze, per exemple, va promoure, el 1988, l’agermanament entre Sant Quirze del Vallès i el poble d’Antilla, a Cuba, una iniciativa que encara té continuïtat amb activitats com la Festa Cubana.

“Àlvar García és un lluitador incansable i desinteressat. Una persona senzilla, bondadosa, sense afany de protagonisme, que et permet sentir que moltes coses que estan lluny dels focus mediàtics valen realment la pena”, explica l’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi.

La trajectòria d’Àlvar García ha estat reconeguda anteriorment amb altres guardons, com la Medalla al Mèrit Social de l’Ajuntament de Sabadell, la Medalla President Macià de la Generalitat o el Premi Solidaritat de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.