Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Consells per prevenir la transmissió de la gastroenteritis aguda, davant els casos que es produeixen a escoles del Vallès

Aquest episodi té com a principals símptomes la diarrea i els vòmits


Consells per prevenir la transmissió de la gastroenteritis aguda, davant els casos que es produeixen a escoles del Vallès

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha publicat un seguit de consells davant l’aparició de casos de gastroenteritis aguda a diversos centres escolars del Vallès Occidental, entre ells un de Sant Quirze del Vallès. Aquest episodi té com a principals símptomes la diarrea i els vòmits.

En la prevenció de la transmissió de la malaltia a altres persones del centre o de la família, és molt important les mesures higièniques al centre i al domicili, que inclouen:

-El rentat de mans abans de cada menjar (inclou els berenars, aparitius, pica-pica...) per part dels educadors i dels nens. En els nens petits, el rentat de mans ha de ser supervisat o fet per l’educador.

-El rentat de mans després de l’ús del WC pel nen. Si cal, ha de ser supervisat o fer-ho el mateix educador.

-La neteja de les superfícies brutes per vòmits o diarrees amb aigua i lleixiu. La roba bruta de vòmits o diarrea s’ha de recollir sense espolsar.la, guardar-la en una bossa i rentar-la a la rentadora amb aigua calenta i sabó.

-Després de tocar superfícies o roba bruta, rentar-se també les mans amb aigua i sabó abundant.

-Els alumnes amb símptomes com ara febre, vòmits o diarrea no han d’acudir a l’escola fins que els símptomes hagin desaparegut, per tal d’evitar la transmissió de la malaltia als altres. El més recomanable és esperar a tornar al centre fins a 48 hores des de l’últim episodi de diarrea (o vòmit si és que només es tenen vòmits).

-Tampoc s’han de fer activitats extraescolars que impliquin risc de transmissió, com ara natació.

-Davant de qualsevol dubte, pot consultar-se al metge de capçalera o trucar al número 061 de Catsalut.