Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

L’Ajuntament adjudica el nou servei de neteja i recollida de residus per 1,9 milions d’euros anuals

Fomento de Construcciones y Contratas ha guanyat el concurs per gestionar aquestes feines durant els propers 8 anys


L’Ajuntament adjudica el nou servei de neteja i recollida de residus per 1,9 milions d’euros anuals

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha adjudicat a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas el contracte per a la gestió de la neteja d’espais públics, la recollida selectiva de residus i el servei de deixalleria. El preu del servei serà de 1.910.244,70 euros anuals, d’acord amb l’oferta de l’empresa guanyadora en la licitació, i la durada serà de 8 anys, prorrogable dos cops per un any més.

L’adjudicació del nou contracte significarà la introducció d’importants novetats i millores en el servei de neteja i recollida de residus. Una de les principals es produiran al barri de Les Fonts: la recollida l’assumirà Sant Quirze al seu sector del nucli, en comptes de l’empresa municipal de Terrassa Eco-equip, que fins ara donava el servei a tot el barri per acord dels dos ajuntaments. Al Camí de Can Corbera i als carrers Verge de la Mercè i Verge de Montserrat, però, la recollida la seguirà fent Terrassa, ja que els seus vehicles s’adapten millor a l’amplada d’aquests vials.

De fet, un dels objectius de l’Ajuntament de Sant Quirze és introduir a Les Fonts els contenidors de càrrega lateral, existents ja a la resta del municipi, per tal de simplificar l’operativa de recollida i el parc de vehicles. Així, amb l’excepció dels tres carrers de Les Fonts esmentats, el servei de recollida serà únic a tot el municipi.

També a Les Fonts, la neteja dels espais públics i el servei de deixalleria el seguirà prestant l’empresa municipal de Terrassa. L’acord entre els dos ajuntaments hi donarà continuïtat, mitjançant la fórmula d’una encomana.

Millora de la neteja viària

Hi haurà una millora general de la neteja viària. En particular, s’incorporarà al circuit ordinari la zona del Castellet, per igualar-lo a la resta d’urbanitzacions isolades. També es reforçarà la neteja mecànica als polígons industrials del terme municipal, amb una freqüència mensual. La millora dels serveis municipals generals a les zones d’activitat econòmica del municipi és precisament una de les demandes de les empreses que hi estan instal·lades.

Amb el nou contracte de neteja, es renovaran els contenidors i es mantindrà el sistema de càrrega lateral. S’incrementaran les illes de contenidors amb les 5 fraccions, amb vistes a augmentar el percentatge de recollida selectiva. En aquest àmbit, a més, augmentarà el nombre de contenidors per a la recollida d’oli domèstic usat: actualment n’hi ha tres i també se’n pot dipositar a la deixalleria municipal. I també s’instal·laran noves minideixalleries que facilitaran l’accés de la ciutadania a aquesta modalitat de recollida i completaran el servei que dóna la deixalleria municipal.

A la deixalleria es faran obres, que permetran millorar la senyalització, el buidatge de contenidors, la distribució de l’espai i la circulació interna dels vehicles.

Es mantindran els serveis de recollida, de mobles i trastos vells, de roba i sabates usades, de restes vegetals o de càpsules de café i infusions, de piles, de fluorescents, de residus electrònics i de residus especials. Tant amb els contenidors ubicats a la via pública com a la deixalleria municipal.

La renovació de la flota de vehicles i la maquinària permetrà també millorar les prestacions i el rendiment del servei de recollida i de la neteja dels espais públics, així com el funcionament de la deixalleria.

Finalment, el nou servei de neteja inclourà accions concretes sobre els excrements de gossos a la via pública. Aquesta és una de les principals queixes que la ciutadania de Sant Quirze formula sobre l’estat de neteja del municipi.