Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

L’Ajuntament de Sant Quirze estalviarà fins a 20.000 euros en el cost de la recaptació d’impostos

La Diputació de Barcelona condona als municipis la quota d’enguany de l’Organisme de Gestió Tributària


L’Ajuntament de Sant Quirze estalviarà fins a 20.000 euros en el cost de la recaptació d’impostos

Les arques municipals de Sant Quirze del Vallès s’estalviaran enguany fins a uns 20.000 euros en el cost de la recaptació d’impostos. La Diputació de Barcelona ha aprovat condocar als municipis la quota d’enguany de l’Organisme de Gestió Tributària, que s’ocupa de recaptar els impostos i taxes que li confien els ajuntaments.

Sant Quirze té delegat en el aquest organisme només el cobrament en període voluntari de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE). A Sant Quirze és una figura tributària important, per l’existència al municipi de grans empreses que, en facturar més d’un milió d’euros anuals, no estan exemptes i han de pagar la quota corresponent.

El servei prestat per la Diputació té un cost del 2,5% de la quantitat a recaptar. D’acord amb el padró fiscal de 2015, l’import condonat s’acostarà als 20.000 euros. L’any 2014, el cost va ser de 15.600 euros.

En el conjunt de la província de Barcelona, la decisió de la Diputació, aprovada per unanimitat en un ple, significarà un estalvi de 20 milions d’euros. Se’n beneficiaran, en diferents mesures, els municipis que tenen la gestió tributària delegada a la Diputació, que són 306 dels 311.

La condonació és possible gràcies al romanent de tresoreria per a despeses generals a l’Organisme de Gestió Tributària, assolit fins i tot amb la baixada de la tarifa impulsada en exercicis anteriors. La Diputació considera que, en un moment de crisi econòmica perllongada com l'actual, no resulta racional tenir un romanent positiu, provinent pràcticament en exclusiva del que paguen els ajuntaments, mentre que els municipis i els seus veïns poassen una situació financera i de liquiditat força difícil.

 

Més informació