Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eleccions

Obert el termini per sol·licitar el vot per correu per a les municipals 2015

Les persones interessades poden demanar-ho fins al 14 de maig


Obert el termini per sol·licitar el vot per correu per a les municipals 2015

Les persones que vulguin exercir el seu dret a vot el proper 24 de maig, però que aquell dia estiguin fora del municipi o no puguin apropar-se al local on els hi correspon votar, poden sol·licitar la modalitat de vot per correu fins al proper 14 de maig.

El vot per correu es pot demanar a qualsevol Oficina de Correus fins al proper 14 de maig de 2015. Per sol·licitar-ho, haureu d'omplir i signar la documentació que se us proporcionarà a la mateixa oficina de Correus, indicant el domicili dins l'Estat Espanyol on us interessa rebre la documentació electoral per poder votar per correu. La documentació de sol·licitud de vot per correu, emplenada i signada, s'ha de lliurar a correus abans del 14 de maig de 2015, on se us demanarà un document idenfiticatiu original, com ara el DNI, el passaport o el permís de conduir.
 
Una vegada lliurada aquesta documentació a Correus i abans del 17 de maig, rebreu al domicili especificat la documentació electoral necessària per poder votar per correu. La documentació consta de les paperetes de votació de tots els partits, coalicions i federacions que concorren a les eleccions, el sobre de la votació, la certificació d'inscripció en el Cens Electoral de l'elector/a, un sobre amb l'adreça de la Mesa Electoral on us corresponia votar i un full d'instruccions.
 
Una vegada rebuda la documentació, haureu d'introduir la papereta de votació que escolliu i l'haureu de tancar. El sobre de votació juntament amb la certificació d'inscripció en el Cens Electoral (que haureu sol·licitat ja a l'inici de la petició amb el primer enviament de documentació), s'hauran d'introduir en el sobre on hi figura l'adreça de la mesa electoral on us correspon votar.
Aquest sobre s'ha de certificar a qualsevol Oficina de Correus fins al 20 de maig de 2015. El tràmit és totalment gratuït i no requereix cap tipus de segells.

Tingueu en compte que:
 
-Si ja sabeu segur que el dia de les eleccions no sereu al vostre municipi i voleu exercir el dret a vot mitjançant aquesta modalitat, feu la petició tan aviat com us sigui possible per evitar retards en la recepció de documentació.

-Recordeu també que si sol·liciteu el vot per correu, no podreu votar personalment davant la Mesa Electoral.
 
Podeu consultar tota la informació relacionada amb les eleccions municipals del proper 24 de maig de 2015 aquí: