Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Nou programa per fomentar l'autocompostatge a diferents centres educatius de Sant Quirze

La iniciativa vol millorar les xifres de recollida selectiva de la fracció orgànica


Nou programa per fomentar l'autocompostatge a diferents centres educatius de Sant Quirze

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha iniciat una nova campanya de compostatge a les escoles. L'objectiu d'aquesta iniciativa és millorar la recollida selectiva de la fracció orgànica, mitjançant una nova via per gestionar aquests residus: l'autocompostatge. Aquesta millora es preveu assolir implantant l'autocompostatge als sis centres educatius d'infantil, primària i secundària i a l'escola bressol municipal.

Des d'aquest passat mes de març i fins al proper desembre, una gran part d'escolars, mestres, personal de menjador i de neteja, monitors i responsables de l'hort dels centres educatius, rebran formació que els permetrà iniciar-se o millorar el món del compostatge. Entre altres, es preveu realitzar un seguit d'activitats teòriques i pràctiques que permetran les escoles el coneixement del cicle de la matèria orgànica, tot reciclant les restes orgàniques generades en el propi centre.

Per tal de poder fer l'autocompostatge, l'Ajuntament repartirà un compostador a cadascuna de les escoles participants en el projecte. Aquesta campanya està cofinançada per l'Ajuntament de Sant Quirze i l'Agència de Residus de Catalunya i compta amb la col·laboració del Centre Tecnològic LEITAT, que impartirà la formació als centres docents.