Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

L’atur torna a baixar a Sant Quirze al mes de març, ara sis dècimes

El nombre de persones sense feina al municipi queda en 965


L’atur torna a baixar a Sant Quirze al mes de març, ara sis dècimes

L’atur a tornat a baixar a Sant Quirze del Vallès un mes més. Durant el març, l’índex de desocupació va caure sis dècimes, tot situant-se en el 9,3%. En xifres absolutes, hi ha sis persones aturades menys i el total de desocupats suma 965 persones.

L’evolució de l’ocupació consolida el trencament de les xifres psicològiques (el 10% d’atur i el miler d’aturats) que va produir-se després de l’estiu de l’any passat. La variació interanual també és molt significativa: entre març de 2014 i març de 2015, l’atur ha baixat al municipi un 11,2%. És més, les dades continuen sent les millors dels darrers quatre anys i escaig.

Sant Quirze confirma també una situació millor que la major part de municipis del seu entorn i del país. Davant del seu 9,3% d’atur, al Vallès Occidental ha estat del 15,7%; a Catalunya, del 14,5%; i a l'Estat espanyol, del 19,1%.

Al març, a Sant Quirze ha baixat l’atur mascuí (de 394 a 387) i puja d’una persona l’atur femení (de 577 a 578). L’atur masculí, doncs, ha estat del 7,3%, una dècima més, i el femení, de l’11,6%, el mateix percentatge que al febrer.

Per segments d'edat, els aturats menors de 25 anys són 42 (5,3%); els que tenen entre 25 i 44 anys, 393 (7,4%); i els més grans de 45 anys, 530 (12,5%). Baixa l’atur entre els més joves i els més grans i es manté igual en el segment central.

Els sectors amb millor comportament han estat gairebé tots, excepte els serveis al consumidor i les persones sense ocupació anterior. L’agricultura i les persones sense feina anterior són els sectors en els quals ha crescut l’atur al llarg del darrer any.

En canvi, on més baixa l’atur aquest març és la construcció d’immobles i les activitats especialitzades de la construcció, seguides pel comerç a l’engròs i al detall.

 

Més informació