Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Sant Quirze recupera la normalitat després de la nevada.

L'Ajuntament recomana molta cura en la circulació de la nit i primera hora del matí, pel perill de glaçades.


Sant Quirze recupera la normalitat després de la nevada.

Durant tot el dia, els efectius de l’operatiu especial organitzat per l’Ajuntament, han treballat per fer que el municipi recuperés la normalitat. Així, des de primera hora onze equips (5 de la UTE i 6  de l’Ajuntament) han treballat amb mitjans mecànics escampant sal i netejant les zones pròximes als col·legis així com les vies més afectades del municipi. Especial atenció s’ha donat al barri de Castelltort, on s’ha treballat conjuntament amb la policia municipal per facilitar la sortida i entrada del veïnat.

Els col·legis han obert avui les seves portes, i l’accés a tots ells ha estat normalitzat. El col·legi Pilarín Bayés, però, ha hagut de tancar per una avaria elèctrica que FECSA-ENDESA ha estat reparant durant tot el dia.

Així mateix, altres equipaments que han romàs tancats són el cementiri municipal, molt glaçat, i el Parc de les Morisques, tancat fins les onze del matí.

Des de la policia municipal s’ha anat avisant els serveis tècnics municipals per intervenir en els diferents carrers i vies que presentaven problemes, i s’ha ajudat totes les sol·licituds del veïnat, alhora que es controlava la seguretat del trànsit. Fins les 14 hores s’ha continuat escampant sal per tot el municipi. El dia solejat ha afavorit el desglaç, però s’ha hagut de continuar escampant sal en els zones d’ombra.

Des d’abans de les 6 del matí l’operatiu ha comptat amb 11 equips mecanitzats ocupats per 2 operaris cadascun, i han actuat en totes les zones de més accés, així com també en els equipaments públics – sobretot els educatius-. S’han escampat més de 35 tones de sal abans de les 9 del matí, i s’han comprat i portat 30 tones més al llarg del matí, en previsió de possibles glaçades per aquesta nit. Els serveis municipals continuaran treballant per minimitzar l’efecte de les glaçades.

Les conseqüències de la nevada, però, es continuaran sentint durant els propers dies. En aquest sentit, s’ha de destacar que s’ha ajornat fins el diumenge 21 de març la pedalada solidària prevista per aquest proper diumenge.

 

 

Actualització de la notícia 00:15 h

podeu consultar les notícies anteriors sobre el tema en l'apartat notícies.