Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

Leo Torrecilla: “Sant Quirze és el municipi ideal per al ‘business friendly’”

Entrevista al president de l'Associació d'Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de Sant Quirze del Vallès


Leo Torrecilla: “Sant Quirze és el municipi ideal per al ‘business friendly’”

L’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Poligons Industrials de Sant Quirze del Vallès ha començat a caminar recentment. El seu president és Leo Torrecilla i en aquesta entrevista parla dels objectius de la nova entitat empresarial. També comenta que Sant Quirze és un municipi situat estratègicament per a l’activitat econòmica i que, a més,és ideal per al “business friendly” (acollidor per als negocis).


Pregunta: Com neix l'Associació?
Resposta:
Durant l'any passat, des de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, van organitzar un seguit d'actes sobre foment de l'associacionisme empresarial, que van servir per conèixer-nos els empresaris que formem la junta i tirar endavant l'associació, donat que tots coincidíem que els privats hem d'organitzar-nos per interlocutar de manera eficaç i eficient amb les administarcions públiques, i sobretot amb la local que ens és la més propera. La nostra voluntat és d'aglutinar, sense excloure ningú i amb total transparència a totes les empreses i propietaris de naus dels polígons, sota un únic paraigües comú, per tal de treballar i defensar els interessos comuns.

Sant Quirze del Vallès és un municipi estratègic per a desenvolupar qualsevol activitat empresarial donada la seva situació  privilegiada al costat de les principals vies de comunicació. Aquesta fortalesa, junt al talent de les empreses ubicades, l'hem de saber aprofitar, posar-la en valor i cooperar entre nosaltres per a millorar la competitivitat del nostre territori. Estem en un municipi ideal pel business friendly.

Pregunta: Quines són les principals accions que l'associació vol emprendre?
Resposta:
Hem dissenyat un pla de treball que pivota sobre quatre eixos: la captació de socis, la millora de la mobilitat, la millora de la seguretat i l'accés a les xarxes d'informació, l'internet de les coses, l'internet de l'energia i l'internet de la comunicació.

Pregunta: Quina valoració fa l'Associació dels polígons industrials de Sant Quirze?
Resposta:
La valoració és positiva bona, per la situació geogràfica en què es troben, però cal millorar aspectes com els que hem prioritzat al pla de treball de l'associació, per poder valorar-los més positivament.

Pregunta: Quina relació manté l'associació amb l'Ajuntament?
Resposta:
Recentement hem signat un conveni, donat que ambdues parts vam acordar  establir un marc de cooperació i coordinació per tal d'assolir amb la màxima eficàcia els objectius comuns de millora dels serveis dels polígons, la seva promoció i la col.laboració entre les empreses que hi són ubicades. Des de l'Associació valorem molt positivament el projecte SQ polígons Actius, desenvolupat per l'Àrea de Promoció Econòmica, el qual de forma transversal treballa tots aquests aspectes.  Per nosaltres és molt important la mobilitat, i ens congratulem que s'hagin elaborat per primera vegada tres estudis de mobilitat a diferents polígons. Ara, esperem que s'implementin el més avait possible, donat que els empresaris no notarem les millores que hi ha escrites sobre un paper, fins que aquestes  siguin reals als carrers dels polígons.

Pregunta: Com s'organitza l'associació?
Resposta:
Actualment som 10 empreses a la junta, comptant Moldipalst Sl, dels diferents polígons del municipi. Els meus companys són: Europochette Ibérica Sl, Huayi Compressor SL, Barcelona, Anortec Sl, Grupo Ballero, New Wave Sportwear Sl, Guemar SL, Grupo Carinsa SA, Indiba SA i Barcelona Moda Centre. 

Pregunta: Com es pot contactar amb l'associació?
Resposta:
Com ja he comentat abans, estem realitzant una campanya de captació de socis.  Les empreses que estiguin interessades a contactar amb nosaltres poden fer-ho  a través del correu info@poligonssantquirze.cat