Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Aquest cap de setmana arriba la XXIIIa edició de l'Aplec del Mussol

S'hi lliuraran els premis Mussol a Àlvar García, Ràdio Barcelona i la Fundació La Marató de TV3


Aquest cap de setmana arriba la XXIIIa edició de l'Aplec del Mussol

Sant Quirze del Vallès celebrarà aquest cap de setmana, concretament els dies 18 i 19 d’abril, la XXIIIa edició de l’Aplec del Mussol. Aquesta festa, tan estimada pels santquirzencs i les santquirzenques, començarà, com és tradició, amb l’acte de lliurament dels premis “Mussol de l’Any” i “Mussol de Sant Quirze”, que se celebrarà dissabte 18 d’abril, a les 20 hores, a la sala històrica de la Patronal.

En aquesta ocasió, l’Ajuntament reconeixerà amb el Premi Mussol de Sant Quirze a l’activista social Àlvar Garcia (llegiu-me més informació aquí). Per la seva banda, l’Ateneu de Sant Quirze distingirà Ràdio Barcelona, pels seus 90 anys d’existència, i la Fundació La Marató de TV3. La ciutat “mussola” d’aquest any serà la Garriga.

L’acte comptarà, a més a més, amb l’actuació del Cor de la Universitat Autònoma de Barcelona, que interpretarà versions de cançons conegudes.

Diumenge, dia 19 d’abril, el Parc de les Morisques acollirà la tradicional fira d’artesans, els quals exposaran les seves obres centrades en la figura del mussol.

Paral·lelament, es durà a terme un concurs de dibuix infantil en què els nens i les nenes hauran de dibuixar un mussol o alguna cosa relacionada amb l’Aplec. El concurs compta amb el patrocini de la Pastisseria Mix i l’Agrupació Rialles de Sant Quirze.

En el marc d’aquesta festa, les pastisseries del municipi també elaboraran dolços típics relacionats amb els mussols, com “els mussolets”, una galeta amb la forma de l’animal més popular del poble.

Segons la regidora de Cultura, Mercè Vallès, “l’Aplec del Mussol és un acte molt nostrat a Sant Quirze. És una festa que any rere any demostra la seva vitalitat i, amb aquesta, ja són 23 les edicions que porta. És una satisfacció poder col·laborar amb l’Ateneu de Sant Quirze per fer una festa al voltant de la figura del mussol tan valorada per la ciutadania”.