Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

L’Ajuntament adjudica les obres de renovació del Parc de Can Feliu

Adjudicades a l’empresa local Construcast 2000 per un import de 231.813 euros


L’Ajuntament adjudica les obres de renovació del Parc de Can Feliu

La junta de govern local de l’Ajuntament de Sant Quirze ha aprovat adjudicar les obres de renovació del Parc de Can Feliu a l’empresa local Construcast 2000 SL, per un import de 231.813 euros (IVA inclòs). Els treballs serviran per donar nous usos al recinte i donar-li una vida renovada, així com resoldre algunes problemàtiques, com la convivència entre persones i gossos.

Una part significativa de les actuacions que s’executaran provenen de les propostes formulades per la ciutadania de Sant Quirze en un procés participatiu que va impulsar l’Ajuntament. Entre aquestes idees hi havia la instal·lació de màquines d’exercicis i de jocs i la consolidació dels camins creats per l’ús al llarg del temps, amb una pavimentació que eviti la formació de fang quan plou. També ampliar l’oferta de lleure amb taulers d’escacs dissenyats per a l’exterior.

El Parc de Can Feliu ocupa una superfície de 54.000 metres quadrats i és, junt amb el Parc de les Morisques, una de les dues grans zones verdes del municipi. El projecte el signa l’Estudi Martí Franch, Arquitectura del Paisatge, a partir de la seva proposta original i amb les aportacions realitzades pels ciutadans i ciutadanes. El projecte detectava una infrautilització del Parc de Can Feliu i algunes problemàtiques sorgides amb el pas dels anys.

Per resoldre-ho, el projecte té un vessant paisatgístic i un d’activitat. El paisatgístic inclou gestionar les visuals de forma diferent, connectar el parc amb la riera de la Betzuca obrint “finestres” a la vegetació i diversificar les espècies que testimoniïn el pas de les estacions. Pel que fa a l’activitat, el projecte dinamitzarà el recinte complementant els usos existents.

Finalment, es resoldrà els problemes de convivència entre persones i gossos amb la creació d’un espai per animals separat del Parc, però proper. En concret, s’ubicarà prop del recinte firal i tindrà una normativa d’ús clara, que permetrà sancionar els infractors.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, recorda que l’Ajuntament ha buscat un consens ciutadà el més ampli possible, “perquè aquest projecte només tindrà sentit si la gent es fa seu el parc”. En aquest sentit, l’alcaldessa s’ha compromés a obrir un debat ciutadà sobre els usos que poden tenir els pars municipals en el futur, ateses algunes demandes que poden ser ateses, eventualment, amb una inversió en mobiliari urbà.