Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Sant Quirze del Vallès acull la celebració del Dia de les Esquadres de l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell

Festa de reconeixement al cos dels Mossos d’Esquadra


Sant Quirze del Vallès acull la celebració del Dia de les Esquadres de l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell

Els jardins de Can Barra han acollit la celebració del Dia de les Esquadres de l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell. És una de les moltes celebracions arreu del territori d’una diada, l’acte principal de la qual se celebra el 22 d’abril, que ret homenatge als mossos d’esquadra i a altres persones que han fet actuacions rellevants i de mèrit. En aquest acte, en concret, han estat reconeguts tres agents de la Policia Local de Sant Quirze.

A Sant Quirze ha tingut lloc la celebració organitzada per l’Àrea Policial amb seu a Sabadell, que inclou, a més d’aquesta ciutat i del nostre municipi, els municipis de Castellar del Vallès, Gallifa, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, ha presidit l’acte i ha destacat “les excel·lents relacions que manté el nostre Ajuntament amb el cos dels Mossos d’Esquadra, pels quals sentim respecte i gratitud, a més d'un gran orgull”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha afegit que “amb massa freqüència i frivolitat es critica el treball de la policia, però no hem d’oblidar que no és una feina fàcil. I tenir molt en compte que en aquest moment de la història som més lliures que mai, però que no hi ha llibertat, ni tampoc benestar, sense seguretat”.

L’alcaldessa ha afegit que “la col·laboració de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, així com amb la resta de cossos de seguretat, és encomiable i té resultat. No en va, Sant Quirze és un poble on la delinqüència minva molt significativament, malgrat la situació de crisi econòmica que vivim”.

Montserrat Mundi també ha volgut tenir unes paraules de record per a l’agent que va morir en acte de servei a Sant Quirze del Vallès, el passat 31 de gener. I ha destacat la recent operació contra el gihaidisme, que va comportar un escorcoll i una detenció a Sant Quirze: “Alguns veïns em deien: quina por! Però jo contestava que por, cap. Perquè tenim una policia molt eficient que, amb aquesta operació, ens demostrava que podíem dormir tranquils i segurs”.

El Dia de les Esquadres se celebra el 22 d’abril perquè en aquesta data de l’any 1982, la Generalitat va acceptar la transferència de l’antiga secció dels mossos d’esquadra de la Diputació de Barcelona.

Actualment, al territori estan desplegats 14.718 mossos i 2.442 treballen als serveis centrals, que inclouen unitats especialitzades d’àmbit nacional en ordre públic, investigació criminal, policia científica, informació, anàlisi, desactivació d’explosius, guies canins, medi aquàtic, muntanya, escortes i afers interns. Un de cada quatre agents és dona, l’edat mitjana és de 37 anys, i un de cada quatre mossos té títol universitari.